Germania:„Un program ambițios” Reducerea TVA-ului, creste ajutorul acordat municipalităților,cresc subvențiile pentru familii și în promovarea tehnologiilor,un pachet economic de 130 miliarde de euro.

Părinții primesc 300 euro pe copil o singura dată

Reducerea TVA-ului, cresc ajutoarele acordate municipalităților, subvențiile pentru familii și promovarea tehnologiilor .Coaliția guvernamentală a convenit asupra unui pachet economic de 130 miliarde de euro.
Având în vedere consecințele pandemiei Corona, cancelarul german Angela Merkel a subliniat în timpul prezentării pachetului economic “este vorba despre asigurarea locurilor de muncă și relansarea economiei. Măsurile convenite au un volum de 130 miliarde de euro. Scopul este acela de a ieși din “situația extrem de dificilă” împreună, a declarat cancelarul.
Pachetul vizează protecția climei și promovarea tehnologiilor viitoare și are o componentă de politică socială.” “Este un program ambițios”, a declarat Merkel. Principalele teme sunt reducerea TVA-ului și scutirea de TVA pentru familii, întreprinderi și municipalități.

Coaliția de guvernământ a convenit asupra unor puncte esențiale, printre altele:

Reducerea TVA: De la 1 iulie pana la 31 decembrie 2020 cota TVA va fi redusa de la 19% la 16%, iar cota redusa (ex:produse alimentare) de la 7% la 5%. Acest lucru stimulează consumul și este corect din punct de vedere social, deoarece TVA-ul este plătit de toată lumea, a declarat cancelarul.

Familiile cu copii: Părinții primesc 300 euro pe copil o singura dată.

Consolidarea municipalităților: Guvernul federal își mărește cota de costuri pentru locuințele celor nevoiași, compensează pierderile fiscale din comerțul municipalităților în jumătate și consolidează transportul public și sectorul sănătății.
Reducerea costurilor energiei electrice: Suprataxa pe energia din surse regenerabile va fi redusă începând cu 2021 prin subvenții de la bugetul federal..

“Pachetul viitorului” : 50 miliarde din program intră într-un pachet destinat tehnologiei , inclusiv finanțarea cercetării  pentru dezvoltarea tehnologiei cuantice  și a inteligenței artificiale. Utilizarea sporită a energiei pe bază de hidrogen și promovarea îmbunătățită a vehiculelor electrice fac parte, de asemenea, din pachet.

Video Domnul Erich Mocanu

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Sursa: Guv german Erich Mocanu

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More