Pro integrare

Germania: Un nou Lockdown – decizia se ia astăzi

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Germania: incidența în șapte zile a depasit din nou suta de cazuri noi SARS Cov 2 la suta de mii de locuitori.
Astăzi va avea loc întâlnirea cancelarului Merkel cu șefii celor 16 landuri, la care principalul punct pe ordinea de zi este deciderea unui nou Lockdown.

Institutul german pentru boli infecţioase a raportat o creștere cu peste 25% față de precedentele șapte zile luate în calcul, incidenţa medie fiind de 104 infectări la suta de mii de locuitori, în același timp ministrul German al sănătății declară că o astfel de decizie ar trebui impusă și din prisma faptului că la nivel European NU dispunem de suficiente doze de vaccin pentru a putea face față celui de al 3 lea val!

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Pe 7 martie, când pragul scăzuse sub 50 de cazuri la suta de mii de locuitori, guvernul federal a ridicat o parte dintre restricţii. S-au redeschis școlile, iar planul prevedea, pentru aprilie, noi „libertăţi”. Acum, însă, germanii îşi pot lua adio de la mult-aşteptata relaxare.

Tot în Europa, Franţa, Italia, Belgia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia ori Ucraina se confrunta cu riscuri similare. Spitalele sunt copleşite, iar decesele par scăpate de sub control. Bosnia este acum în fază de urgență pe toate fronturile, cu morgile şi crematorile care nu mai fac față numărului mare al. persoanelor decedate.

Guvernul din Sarajevo a impus încă de vineri seară, interdicţie de circulaţie pe timp de noapte şi a închis restaurantele. Prea puţin şi prea târziu, se plâng medicii şi oamenii obişnuiţi.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...