Pro integrare

Germania:Primarul din Emmerich: “Românii muncesc din greu și sunt exploatați”

DW:1000 de români, majoritatea lucrători sezonieri, ar locui în orașul german Emmerich, potrivit primarului din localitate, Peter Hinze. El a spus că 670 sunt înregistrați oficial ca locuitori, conform legii germane.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Intervievat de redactorul-șef al ziarului Rheinische Post, primarul Peter Hinze spune că a stat de vorbă cu doi dintre aceștia, care i-au mărturisit că ar dori să rămână pe termen lung la Emmerich, sentiment pe care l-ar împărtăși și mulți alți muncitori români aflați temporar în oraș: “Trebuie să ne pregătim în zona noastră pentru faptul că numărul est-europenilor de aici va crește.”

Hinze a declarat că lucrătorii sezonieri români trebuie considerați la fel ca și ceilalți cetățeni din oraș, conform legilor Europei deschise, care ar fi esențială, în opinia sa, pentru bunăstarea pe termen lung a Germaniei.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Primarul din Emmerich susține extinderea ofertelor de integrare pentru românii din localitate, pentru a evita crearea așa-numitelor societăți paralele și pentru a menține echilibrul social în orașul său, care dorește să rămână pe mai departe un loc atractiv și pentru clasa de mijloc. Persoanele care au nevoie de ajutor social trebuie să îl primească, spune Hinze, indiferent dacă este vorba de lucrători sezonieri din estul Europei sau de mame germane care își cresc singure copiii.
Intervievatorul l-a întrebat pe primarul din Emmerich dacă își face griji cu privire la eventuale evoluții similare celor din Duisburg, unde unele persoane din sud-estul Europei locuiesc la grămadă în clădiri delapidate și au contracte de muncă false, cu care încasează ajutoare sociale, precum alocația pentru copii (Kindergeld). Domnul Hinze a avertizat însă că astfel de paralele sunt nejustificate: cetățenii români din Emmerich nu sunt acolo pentru a încasa ajutoare sociale, ci pentru a munci. “Este valabil chiar opusul: acești oameni muncesc câte 12-14 ore pe zi, muncă fizică cu adevărat grea, și sunt exploatați”, a declarat Peter Hinze.
Pe larg DW

[post]

- Comunitatea Diaspora -

Sursa: DW RP.online.De
Comentarii
Loading...