GRASP – MILANO – Profesioniștii de azi susțin profesioniștii de mâine – sprijin și orientare în carieră pentru 22 elevi de liceu români din Italia și România

22 de mentori, profesioniști români voluntari din cadrul comunității GRASP Milano și 22 elevi de liceu români au participat la cea de a doua ediție a programului „Mentorat pentru succes”, organizat de GRASP – Global Romanian Society of Young Professionals la Milano. 18 dintre elevi au fost selectați de la trei licee din România -de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, Colegiul Economic din Buzău, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați iar 4 dintre ei provin din familii de români stabilite în Italia și studiază la Scuola professionale Galileo Galilei Milano, Educandato Emanuela Setti Carraro Dalla Chiesa, Milano, Liceo scientifico opzione scienze applicate Caramuel, Roncalli di Vigevano și Liceo Classico „Jacopo Stellini” din Udine.
Programul a avut loc în perioada februarie – mai 2021 sub formă unor discuții online între mentor și mentorat, abordând subiecte precum aspirațiile și pasiunile elevului, alegerea universității, studiul la o universitate de profil din România și/sau din străinătate, construirea unei cariere de succes, tinerii participând la o serie de traininguri de dezvoltare personală și profesională oferite de GRASP Milano și partenerii organizației:
● Marketing Personal – susținut de Claudia Grant (Partener/Marketing si Behavioural Services Director la Toolbox Training Consultancy GmbH)
● Antreprenoriat – susținut de Dragoș Chivu (Director General Digi Italia)
● Improvizație – susținut de Erika Balint (studentă și membră a unei organizații de improvizații din Copenhaga)
● Public Speaking – susținut de Ana Marin (Senior Communication Consultant&Learning Designer în PWC Learning Academy)

Principalele obiective ale programului de mentorat au fost canalizarea energiilor elevilor spre activități care au cele mai mari șanse de reușită, accelerarea procesului de introspecție și autocunoaștere pentru tineri și dezvoltarea capacității acestora de a identifica singuri soluții și de a-și direcționa propria învățare.
Andrei, elev din Oradea
“Programul Mentorship for Success a fost foarte benefic pentru mine. M-a ajutat pe plan vocațional, am întâlnit oameni foarte faini, iar mentorul mi s-a potrivit perfect.”
Alexandra, elevă din Buzău
“Cum a fost experiența mea alături de acest program? Excepțională. Aș recomanda-o? Cu siguranță. Acest program mi-a oferit posibilitatea să văd anumite situații dintr-o altă perspectivă. Mentorul meu, Oana, m-a îndrumat și mi-a arătat că am toate resursele la îndemână, trebuie să știu doar să le folosesc. Oana m-a ajutat să ies din zona mea de confort și să nu-mi fie frică să greșesc. Prin urmare, acest program te ajută atât pe plan profesional, cât și personal. Tot ce le pot spune noilor liceeni este să îndrăznească cu orice preț! Acest program vă va face să cunoașteți o nouă latură a voastră!”
Mihai, elev din Oradea
“Inspirație, dezvoltare, formare. Acestea sunt 3 cuvinte prin care aș descriere cât mai scurt impactul pozitiv puternic pe care l-a avut asupra mea participarea la programul de mentorat oferit de GRASP Milano. Recomand oricui această experiență deoarece descoperirea unui mentor care te poate ghida la răscrucile la care ajungi este deosebit de folositor.”
Raluca, elevă din Buzău
“Pot spune că am fost foarte mulțumită și în același timp uimită de program și de rezultatele pe care mi le-a adus. Îl recomand cu multă încredere tuturor adolescenților care au dubii legate de viitorul lor deoarece echipa este foarte bună, înțelegătoare și deschisă tuturor ideilor și nemulțumirilor.”
Simona – mentor
“Programul Mentorship for Succes Ediția 2021 la care am participat cu mare interes a fost o experiență incredibilă! Indiferent de varsta și de rolul pe care-l avem în societate, valoarea de a avea un ghid de încredere este indispensabilă dar valoarea de a fi un ghid prețios este inestimabilă. Dacă sunteți pregătiți sa fiti mentorati, sa ieșiți din sfera voastră de confort, sa creați o aliniere de idei și viziuni, să invatati, să vă depasiti așteptările, să evoluați, vă recomand să vă înscrieți fără a sta pe ganduri în cea mai fantastică experiență de creștere personală .”

Mentorii sunt profesioniști români care își desfășoară activitatea în Italia, Spania și Belgia ca antreprenori, doctori, jurnaliști sau lucrează în companii multinaționale precum: Unicredit, DIGI Italia, SKY Italia, EY, PwC, Zurich Insurance, Reckitt Benckiser și s-au alăturat programului din dorința a ajuta generația viitoare prin experiența lor profesională și personală.
Mentorii au beneficiat și de sesiuni de pregătire oferite de români stabiliți în Italia:
● „Cum să devii un bun mentor” cu Adela Vlad, profesionist în domeniul financiar și cu o experiență de peste 15 ani în mentorat;
● „Instrumente de autoevaluare și cunoaștere” cu Mihaela Leocadia Hartescu, Psihoterapeut, counselor, emotional intelligence practitioner și coach cu peste 10 ani de experiență
● „Rolul mentorului” cu Christian Scholtes, partener TPC Leadership Italia cu experiență de peste 20 ani în leadership coaching.

Pentru a afla mai multe detalii atât despre program cât și despre experiența mentorilor și a mentoraților puteți vizita pagina dedicată programului “Mentorat pentru Succes”
milanomentorship.mygrasp.org.

GRASP – Global Romanian Society of Young Professionals a fost fondată în 2008 și este o rețea de tineri români profesioniști care doresc să se implice și să colaboreze în proiecte ce vizează modernizarea și dezvoltarea României. GRASP Milano a fost înființată în luna mai 2019 cu scopul de a forma o rețea de tineri profesioniști și studenți români care vor să împărtășească experiențele și cunoștințele lor cu ceilalți români. Unul dintre proiectele propuse comunității românești din Milano este programul „Mentorat pentru Success”.
Contact: Ana-Maria Manole, Președinte GRASP Milano email: mfs.milano@mygrasp.org
Facebook:

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: