Pro integrare

Guvernul apeleaza la fondurile de Urgenta pentru a “satisface” nevoile primarilor inainte de vot.

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

400 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului merg către primarii din țară. Este vorba despre decontările facturilor proiectelor finanțate prin PNDL.
Guvernul Dăncilă promitea un miliard de lei pentru aceste plăți, însă nu poate da o rectificare bugetară pentru că a fost demis de Parlament, așa că a apelat la acest artificiu.
„Suma nu acoperă toate facturile care erau de plătit prin PNLD, statutul interimar al guvernului nu permite rectificarea bugetară, asta e soluția ca măcar facturile pe care le avem în casă să le plătim, avem doar câteva instrumente la dispoziție. Să alocăm din fondul de rezervă pentru facturile rămase, vom face acest lucru până în ultima zi de mandat. Am încredere în colegii mei că vom găși resurse pentru a lăsa la zeri toate facturile din casă. Îndrăznesc să cred că următorul guvern va aloca același interes și preocupare pentru PNDL”, a spus Daniel Suciu.
Vicepremierul interimar a mai spus că vor fi alocați bani din fondul de rezervă al Guvernului și pentru alte proiecte.
13 milioane de lei vor fi alocați Societății Române de Radiodifuziune, pentru continuarea activității. Alți 28,8 milioane de lei vor merge pentru dezvoltarea infrstructurii în localitatea Măcin,din județul Tulcea.
De asemenea, a fost suplimentat bugetul Sectorului 4 al Bucureștiului cu 40 milioane de lei, pentru cheltuieli curente și încălzire.
Încă un milion de lei vor fi alocați pentru reabilitarea unei școli din Moldova Nouă.
[post][cosmin]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...