Guvernul german dorește să ridice avertismentul de călătorie  pentru turiști de la 15 iunie pentru 31 de țări europene

Germania propune ca si celelalte țări europene să adopte o limita de 50 de noi infecții la 100,000 de locuitori în termen de șapte zile pentru libera circulatie.Depasirea acestui procent sa impuna din nou restricti.

Guvernul german dorește să ridice avertismentul de călătorie  pentru turiști de la 15 iunie pentru 31 de țări europene dacă evolutia viitoare a pandemiei Corona permite acest lucru. Pe lângă cele 26 de țări partenere ale UE, inclusiv Austria, acestea includ Regatul Unit, Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein.

Acest lucru reiese din proiectul unui document de referință intitulat „criterii pentru facilitarea turismului intra-european”, care ar putea fi deja adoptat de cabinetul de miercuri de la Berlin și care este la dispozitia Agenției germane de presă. Ministrul german de externe Heiko Maas a emis avertismentul  de călătorie pe 17 martie – un pas unic până acum.

 

Interdicti de călătorie  cu privire la coronavirus

Daca până înainte cererile  de călătorie trebuiau solutionate  numai în cazul celor afectati de război precum Siria sau Afganistan, in ultimele săptămâni cererile au crescut:” peste 240,000 de turiști care au fost blocați din cauza zborurilor întrerupte și a legăturilor cu feribotul au fost aduși înapoi în Germania într-o acțiune fără precedent în timpul crizei din Corona”.

 

Liber la  vacanțele de vară in Europa

Ridicarea avertismentului de călătorie ar trebui să dea liber pentru  vacanțe transfrontaliere  în Europa. Se poate spune că “relansarea turismului este importantă atât pentru călători, cât și pentru industria germană a turismului, precum și pentru stabilitatea economică în țările vizate”, se arată în proiectul Ministerului Federal de Externe.

 

Informații individuale pentru fiecare țară

Regulile de deplasare ar trebui să fie înlocuite cu note de călătorie individuale care ar trebui să prezinte riscurile pentru fiecare țară în parte. Pentru a asigura cea mai bună protecție posibilă a turiștilor împotriva infecțiilor cu Corona, guvernul german dorește să lucreze pentru o serie de criterii comune în UE. Printre altele propune ca celelalte țări europene să adopte limita superioară de 50 de noi infecții la 100,000 de locuitori în termen de șapte zile. În Germania, trecerea acestui procent  va duce la reintroducerea măsurilor împotriva corona.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Sursa: Apa/Dpa

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More