Hrebenciuc – 2 ani de închisoare pentru 300 milioane de euro.

Condamnarea lui Viorel Hrebenciuc la 2 ani de închisoare cu executare pentru că a pus umărul la retrocedarea ilegală a 45.000 hectare de pădure, cauzând un prejudiciu statului român de 304 milioane euro, ne lasa fara cuvinte.
Sunt pline închisorile patriei de infractori, care pentru o sacoșă de struguri sau un sac de porumb înfundă temnița cu anii. Într-adevăr, ei sunt mici găinari, oameni de nimic, fără idealuri sau mari proiecte în viață. Pe când el, marele păpușar Hrebe, cel care a unit și destrămat guverne și coaliții cât pentru un veac de politică, a făcut lucrurile într-un mare stil.
Și până la urmă ce mai sunt 45.000 de hectare de pădure în zilele noastre? Un mizilic ar putea spune gloata flămândă care jupoaie această țară de zeci de ani.
Procurorii ceruseră 12 ani de închisoare pentru fostul lider parlamentar al PSD, dar a găsit clemență, înțelegere la niște judecători care probabil că i-au dat și bani de drum să ajungă la conacul său în siguranță.
În același dosar, toți inculpații, inclusiv un judecător care a luat mită, au scăpat cu mai puțini ani decât un profesor din Constanța care a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru că a luat șpagă 800 euro la un examen.
Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă. Instanţa supremă a decis, totodată, să îl achite pe Andrei Hrebenciuc pentru infracţiunea de constituire de grup infracţional, să schimbe încadrarea juridică la acesta din spălare de bani în instigare la spălare de bani şi, totodată, să-l achite pentru infracţiunea de instogare la spălare de bani.
Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, în timp ce fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a fost achitat pentru infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare a banilor.
Judecător Lorand Andras Ordog, de la Tribunalul Covasna, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, Dan Costin Bengescu a fost condamnat la 2 ani şi luni pentru trafic de influenţă, Iosif Kadas a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă, iar Sorin Ion Iacob, la 2 ani şi 6 luni de închisoare, tot pentru cumpărare de influenţă.
[post]
[cosmin]

DiasporaRomania
Comentarii (0)
Adaugá comentariu