Pro integrare

În Balcani, se înregistrează o creștere generală a cazurilor pozitive covid-19

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

BELGRAD – Situația epidemiologică se înrăutățește în general în țările din Balcanii de Vest, unde există o creștere semnificativă a infecțiilor cu coronavirus și o creștere a presiunii asupra unităților sanitare.

Slovenia a înregistrat peste o mie de cazuri noi de covid-19 în ultimele 24 de ore, comparativ cu aproximativ 250 în urmă cu două zile.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Serbia rămâne în jur de 4 mii de cazuri pe zi, un echilibru mult mai greu decât în urmă cu câteva săptămâni.

România infecțiile s-au dublat în doar două zile de la aproximativ 2.000 la peste 4.000 în ultimele 24 de ore. Tendință similară în Bosnia și Herțegovina și Bulgaria, în jur de o mie de cazuri pozitive pe zi.

Muntenegru, unde președintele Milo Djukanovic a cerut guvernului să înăsprească în mod semnificativ măsurile restrictive prin restabilirea protocol mai aspru deoarece  prezentare a unui test PCR negativ  pentru intrarea în țară nu mai este suficient. Cu excepția țărilor deja membre ale UE, doar Serbia a lansat cu succes o campanie de vaccinare în regiune, în principal datorită livrărilor masive de vaccin chinez și rusesc. Toată lumea așteaptă provizii în cadrul programului Covax, rămas în urmă.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...