Londra văzută din The Shard, un bloc turn de 309,6 metri. Foto: Constanta 100%, 2022

Preşedintele PNL Diaspora, europarlamentarul, Rareş Bogdan, a dezvăluit sâmbătă că românii din Marea Britanie au depăşit conform datelor oferite de oficialităţile de la Londra cifra de 1,4 milioane de cetăţeni.

„Românii din Marea Britanie au depăşit conform datelor oferite de oficialităţile de la Londra cifra de 1,4 milioane de cetăţeni români, doar în zona metropolitană londoneză aceştia se apropie de 450.000 (!!!), după Marea Britanie urmează Italia, Germania, Spania, SUA şi Franţa, urmată de Austria”, scrie europarlamentarul român pe Facebook.

Așadar, în Londra trăiesc mai mulți români decât în Constanța, Medgidia, Mangalia, Năvodari, Cernavodă, Ovidiu, Valu lui Traian și Cumpăna la un loc.

Recomandare: România a pierdut peste un milion de locuitori în 10 ani. Primele date provizorii pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor 2021

„Nu ştiu câţi dintre aceşti români se vor mai întoarce în următorii ani ACASĂ, mulţi vor veni foarte probabil în momentul pensionarii. Marea provocarea a Statului Român este cum reuşeşte să le ofere servicii consulare profesioniste, măcar decente, (!!!) şi de asemenea suficiente”, mai spune Rareș Bogdan.

Provocarea pentru politicieni ar fi totuși să facă ceva pentru a aduce cât mai mulți din ei acasă. Misiune aproape imposibilă.

The post În Londra trăiesc mai mulți români decât în Constanța, Medgidia, Mangalia, Năvodari, Cernavodă, Ovidiu, Valu lui Traian și Cumpăna la un loc appeared first on .

Diaspora Ro