In timp ce un gândac opreste construcția unei autostrăzi Primarul Constanţei, Decebal Făgădău autorizează construcția unui bloc peste rămășițele cetății Tomis

In Romania am tot fost obișnuiți cu asemenea ipocrizii, mai ales din partea celor de la PSD, dar acest lucru intrece orice bun simț sau simț de apartenență al poporului Roman.
In Constanța, primarul PSD-ist Decebal Făgădău se pare că a uitat de ce părinții i-au pus acest nume, acesta a dat undă verde unui investitor pentru constucția unui bloc exact peste rămășițele cetății Tomis.
Ineficieța de care dau dovadă acești domni perindati prin sediul primăriei au dus Constanța mult in jos, incepand cu intenția de vanzare a portului Constanța și terminand cu distrugerea Cazinoului din Constanța aceștia trec acum si la distrugerea semnificației si importanței pe care cetatea Tomis o are pentru lumea intreagă nu doar pentru Constănțeni.

Astfel, zeci de persoane au înconjurat, vineri, șantierul unde urmează să fie construit blocul și au scandat „Nu cedăm”, „Groapa să o astupăm”.
„Este un protest cultural. Este hora unirii în jurul acestei gropi. Aseară se opriseră toate lucrările, dar am avut surpriza să văd că lucrările au continuat fără ca un arheolog să fie prezent la lucrări”, a declarat unul dintre protestatari.
Terenul pe care urmează să fie ridicată clădirea modernă a fost întregit prin lipirea mai multor parcele obținute în perioada 2011-2013, fie prin retrocedări, fie prin contracte de vânzare-cumpărare cu Primăria Constanța.
În anul 2016, arheologii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța au făcut o cercetare arheologică la fața locului și au descoperit mai multe vestigii. În urma acestei lucrări, arheologii au propus în raportul final ca o parte dintre acestea să fie conservate in situ, iar pe o bucată de teren au dispus descărcarea arheologică.
În final, investitorul a reușit să obțină toate avizele necesare de la Ministerul Culturii, Direcția Județeană pentru Cultură Constanța, iar consilierii locali au votat, în anul 2018, avizarea planului Urbanistic de Detaliu pentru această construcție.
La finalul anului 2019, investitorul a obținut și autorizația de construire, iar în urmă cu o săptămână a început să sape în șantier. Constănțenii s-au revoltat când excavatoarele au săpat fără supravegherea arheologilor și au început să protesteze împotriva investiției.
Investitorul se apără și spune că are toate avizele necesare pentru această construcţie.
Pregătim cu urgență o solicitare către Guvernul Romaniei in vedere stopării de urgeență a lucrărilor.
Vă rugăm sa semnați si următoarea pețiție CLICK AICI

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!
[cosmin]

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More