Încet, încet, unele țări EU închid „porțile” liberei circulații pentru cetățenii români

Slovenia, Slovacia și Estonia nu mai acceptă turiști din România, Danemarca impune cetățenilor români anumite condiții de intrare

Condiții de călătorie în Slovenia

AMBASADA ROMÂNIEI
în Republica Slovenia
Actualizare 26 iunie 2020, ora 9:00
INFORMAȚII PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE TRANZITEAZĂ SLOVENIA

• Tranzitul cetățenilor români spre România nu este restricționat, cu condiția părăsirii teritoriului sloven în maxim 12 ore (sunt acceptate scurte opriri pentru alimentare cu combustibil, masă, cafea, toaletă, odihnă etc., fără a înnopta în Slovenia).

• Tranzitul cetățenilor români spre alte state europene este permis în anumite condiții: să poată dovedi motivul deplasării (faptul că sunt rezidenți sau au domiciliul, un contract de muncă sau o problemă medicală de rezolvat în țara de destinație; turismul nu este inclus în lista de excepții. Și în cazul tranzitului spre alte state europene se aplică regula părăsirii teritoriului sloven în maxim 12 ore.

AMBASADA ROMÂNIEI
în Republica Slovacă  

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂŢENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE SAU DINSPRE ROMÂNIA
Cetăţenii români pot tranzita teritoriul SK fără aprobare prealabilă din partea autorităţilor slovace, în scopul repatrierii sau al deplasării în statul UE de destinaţie, cu condiţia ca deplasarea să aibă loc fără oprire, în decurs de max. 8 ore de la intrarea pe teritoriul SK, inclusiv pentru realimentarea cu combustibil.
Cetăţenii români nu au acces pe teritoriul Rep. Slovace, în scop turistic, de afaceri, personal etc.
AMBASADA ROMÂNIEI în Regatul Danemarcei

Turiștii din România pot intra în Danemarca cu condiția să prezinte o rezervare de, cel puțin, 6 nopți la un hotel, casa de vacanță sau casă închiriată în regim privat (care să conțină toate numele celor care au rezervat și perioada rezervată).

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!
Sursa: MAE mae

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More