INCREDIBIL – PRESIUNI ASUPRA MEMBRILOR COMUNITĂȚII DIASPORA.RO

Așa cum v-am informat încă de ieri , în Parlamentul European , în cadrul comisiei PETI a avut loc o dezbatere pe tema petiției nr. 1248/2019 depusă de către comunitatea diaspora.ro în care ceream STOPAREA JAFULUI DIN PĂDURILE ROMANIEI. Între măsurile propuse spre dezbatere, a fost și una care cerea ca toate produsele din lemn comercializate în UE să prevadă pe etichetă țara și zona de unde a fost recoltat lemnul folosit la acel produs.
Noi, diaspora.ro am gândit această cerere, tocmai ca să lovim în profiturile financiare enorme, ale anumitor firme care operează pe teritoriul României în domeniul exploatării și procesării masei lemnoase, și încurajând defrișările ilegale.
Această cerere, a fost prezentată ieri în cadrul dezbaterilor din Parlamentul European de către Alin Stanciu din Danemarca, membru al echipei noastre.
Comisia PETI a decis că petiția depusă de noi să rămână deschisă , considerând întemeiate și actuale motivele invocate de noi. Celelalte decizii ale Parlamentului European și ale Comisiei Europene urmează să ne fie comunicate în scris.
Astazi , domnul Alin Stanciu ne-a informat faptul că a fost contactat telefonic de către departamentul de relații publice al Societății Schweighofer Austria ( actualmente HS Timber Group ) pentru a fi chestionat în legătură cu intervenția sa din PARLAMENTUL European și pentru a i se explica că firma sus menționată desfășoară o activitate legală în România și care nu are nici o legătură cu cei care comit infracțiuni silvice .
În numele comunității diaspora.ro ne exprimăm public indignarea față de această încercare de a aborda și influența opinia noastră.
Le atragem atenția celor de la HS Timber Group că orice încercarea de a interveni într-o procedură în curs a Parlamentului European constituie o infracțiune.
NOI NU NE VOM RETEAGE PETIȚIA ȘI NICI NU VOM MODIFICA PUNCTUL NOSTRU DE VEDERE , indiferent de presiunile exercitate.

Solicităm tuturor celor care doresc stoparea jafului din pădurile României și punerea în deplin acord cu normele europene în ce privește exploatarea masei lemnoase să continue și să-și intensifice activitatea. Suntem împreună soldați ai aceleiași cauze nobile , chiar dacă luptăm cu arme diferite.
Ne puteți semnala orice aspect care ține de o infracțiune la domeniul silvic la adresa de e-mail contact@diaspora.ro

Video – petiția diaspora.ro – STOP DEFRIȘĂRILOR ILEGALE a fost discutată astăzi ( 30 sept) în Parlamentul European.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: