Pro integrare

India nu respectă regulile de distanţare la un festival religios hindus deşi  înregistrează un număr record de infecţii cu COVID-19

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în ultimele 24 de ore, India a raportat 184.372 de contaminări. Numărul total de infecţii a ajuns la 13, 9 milioane, în timp ce decesele au ajuns la 172.085 de la începutul pandemiei.

Sute de mii de hinduşi s-au adunat miercuri pentru a intra în apa fluviului Gange, în a treia zi importantă a festivalului Kumbh Mela, care durează mai multe săptămâni.

Sanjay Gunjyal, inspectorul general al poliţiei prezent la festival, a declarat că aproximativ 650.000 de persoane au intrat în Gange miercuri dimineaţă, conform Agerpres.

„Oamenii sunt amendaţi pentru că nu respectă distanţarea socială în ghat-urile (zone de scăldat) nu foarte pline, dar este foarte greu de dat amenzi în ghat-urile principale, care sunt foarte aglomerate”, a explicat el.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Peste o mie de cazuri au fost raportate în Haridwar, locul desfăşurării Kumbh Mela, în ultimele două zile, potrivit datelor guvernului.

După ce raportase mai puţin de 10.000 de cazuri pe zi mai devreme în acest an, din 2 aprilie India a devenit ţara cu cele multe infecţii raportate zilnic, guvernul dând vina pe eşecul pe scară largă de a respecta restricţiile pentru situaţia actuală.

Cel mai bogat stat din India, Maharashtra, epicentrul celui de-al doilea val al pandemiei în această ţară, urmează să impună restricţii stricte începând de miercuri în încercarea de a contracara răspândirea COVID-19, în contextul în care statul a raportat circa un sfert din contaminările de pe teritoriul ţării.

În alte zone, spitalele private suprasolicitate refuză pacienţii, punând o povară tot mai grea asupra spitalelor de stat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...