Pro integrare

Industria aeriană se confruntă cu cea mai dură criză din istoria aviaţiei. Oficial KLM: „Sperăm că se anunţă vremuri mai bune”

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

KLM Royal Dutch Airlines aniversează vineri 25 de ani de operare continuă a rutei Bucureşti, Henri Coandă – Amsterdam, Schiphol, transmite News.ro.

„KLM şi întreaga industrie aeriană se confruntă cu cea mai dură criză din istoria aviaţiei. Privim înapoi cu mândrie la cei 25 de ani de succes de operare a zborului ce uneşte aceste doua capitale europene – Amsterdam şi Bucureşti. Ne-am angajat să ne continuăm operaţiunile luând în considerare toate măsurile sanitare necesare”, a spus Răzvan Răduţ, country sales manager Air France KLM România şi Bulgaria.

Primul zbor între Amsterdam şi Bucureşti a avut loc la data de 31 martie 1965 ca parte a unei rute care includea mai multe oraşe europene: Amsterdam-Viena-Belgrad-Bucureşti. Zborul a fost operat de o aeronavă Lockheed Electra PH-LLK, numit „Pallas”. Această operaţiune a fost suspendată la 1 noiembrie 1969 din motive ce ţineau de climatul politico-economic din sud-estul Europei şi implicit din România.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

KLM a revenit pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti la data de 9 aprilie 1996 şi de atunci a fost prezent în mod continuu în România cu un serviciu zilnic. KLM Royal Dutch Airlines operează în prezent două frecvenţe zilnice, conectând aeroportul Henri Coandă Bucureşti şi aeroportul Amsterdam Schiphol.

“Astăzi sărbătorim 25 de ani de operare neîntreruptă între Bucureşti şi Amsterdam, reprezentând tot atâtea motive de bucurie şi de împlinire, atât pentru Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, cât şi pentru compania KLM Royal Dutch Airlines. Salutăm această celebrare cu încrederea că va fi urmată de multe altele şi cu speranţa că anunţă vremuri mai bune pentru aviaţie, în viitorul apropiat”, a declarat directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Cosmin-Cătălin Peşteşan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...