Islanda – Accesul pe teritoriul național

Ambasada României la Copenhaga anunță după cum urmează:

Autoritățile islandeze fac o serie de precizări cu privire la accesul pe teritoriul național

– Pasagerii de pe cursele internaționale au obligația de a purta măști de protecție pe toată durata zborurilor, precum și la sosirea pe aeroporturi.
– Pasagerii care doresc să evite carantina de 14 zile și sosesc pe Aeroportul Internațional Keflavik sau pe alte aeroporturi și porturi internaționale pot opta pentru efectuarea unui test pentru depistarea COVID-19. În perioada 15 – 30 iunie, testarea este gratuită, iar din data de 1 iulie fiecare testare va costa 15.000 ISK (aprox. 100 EUR).
– Pasagerii în tranzit, persoanele care dețin un certificat eliberat de autoritățile medicale islandeze conform căruia au avut deja o infecție cu COVID-19 și copiii născuți începând cu anul 2005 sunt exceptați de la obligativitatea testării sau a plasării în carantină.
– Autoritățile islandeze atrag atenția asupra faptului că, anterior efectuării călătoriei în Islanda, pasagerii trebuie să completeze un formular electronic de pre-înregistrare, disponibil la https://heimkoma.covid.is/, iar la sosirea în Islanda este de preferat să descarce aplicația de monitorizare a transmiterii infecțiilor Rakning C-19, disponibilă la https://www.covid.is/app/en.
– Pasagerii care aleg, totuși, carantina de 14 zile trebuie să o efectueze la locația declarată în formularele transmise autorităților. Începând cu 12 iunie a.c., Ministerul Justiției din Islanda a adoptat decizia de a autoriza poliția să deporteze cetățenii străini care încalcă regimul de izolare/carantină.

Pentru informații suplimentare privind regimul călătoriilor în Islanda, vă rugăm să accesați https://www.landlaeknir.is/servlet/file/store93/item41745/GA%20Passengerinfo%20updated%2014062020.pdf.

Aeroportul internațional Keflavik operează în prezent un număr mai mare de zboruri, odată cu suplimentarea curselor de către Icelandair și cu reluarea curselor de către companii aeriene precum Wizz Air, SAS, Atlantic Airways, Transavia, Czech Airlines. Pentru informații actualizate, vă rugăm să accesați https://www.isavia.is/en/keflavik-airport.

În ceea ce privește situația epidemiologică din Islanda, de la începutul lunii iunie au fost înregistrate 10 noi infecții cu COVID-19. Reamintim că până la data de 1 iulie 2020, autoritățile de frontieră interzic accesul tuturor cetățenilor străini care nu pot demonstra caracterul esențial al călătoriei în Islanda. Măsura nu se aplică cetățenilor statelor membre UE/SEE, AELS și ai Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Sursa Ambasada României la Copenhaga.

[post]

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: