Cartea de identitate electronică, cum și unde se face

-

Cine poate cere un astfel de document, cum să o facă, cât costă, cât rămâne valabil? Iată răspunsurile la toate aceste întrebări.

CIE (acronimul cărții de identitate electronice) ajunge: va fi la fel de mare ca un card de sănătate sau un permis de conducere, dar va conține mult mai multe informații decât documentul vechi pe hârtie. Veți plăti în jur de 22 de euro.

De când putem solicita o carte de identitate electronică?

Între timp, specificăm că cele aproximativ 200 de administrații municipale care vor putea să le elibereze vor fi implicate în tranșe treptate. Începând cu 4 iulie, între diferitele orașe evidențiem: Sassari, Pordenone, Verona și Perugia. De la 11 iulie: Roma, Napoli, Parma, Trento și Bolzano. De la 18 iulie: Florența. Din 5 septembrie: Milano și Torino. Lista completă a celor 199 de administrații implicate poate fi găsită aici .

Cine o poate solicita?

Oricine care tocmai a reînnoit C.I.-ul vechi și, prin urmare, are din nou documentul pe hârtie, nu poate solicita înlocuirea acestuia decat daca este pierdut, furat sau degradat. CI-urile de hartie vor continua să fie valabile până la expirarea acestora.

Noul C.I. va fi eliberat în cazuri de: prima eliberare, deteriorarea, pierderea sau furtul documentului . Și treptat, reiterăm, în cele 199 de municipalități implicate în experimentare.

Cum se face?

Un sistem de rezervare similar cu sistemul de reînnoire a pașaportului va funcționa. Prin conectarea la un portal specific al Ministerului de Interne, cetățeanul are posibilitatea de a rezerva programarea la birourile municipale și de a indica adresa de livrare a noului C.I. Atunci va trebui să mergi la ghișeul municipal. Documentul trebuie solicitat în municipalitatea de reședință sau domiciliul. De asemenea, va fi necesar să aduceți un ID foto, în format hârtie sau electronic, pe suport USB. Și chitanța de plată pentru eliberarea Cie. Pentru a accelera practica, vă recomandăm și cardul de sănătate. Cie va fi apoi trimis acasă, în termen de 6 zile de la solicitare.

Ce informații conține?

Pe lângă informațiile găsite în documentul vechi, vor exista și codul fiscal (de asemenea, cu un cod de bare) și detaliile certificatului de naștere. În microcipul încorporat, vor fi înregistrate propriile dvs. amprente (care vor fi luate în registru printr-un scaner) și fotografia digitală; consimțământul dvs. pentru donarea de organe poate fi specificat în mod voluntar . Microcipul va permite, de asemenea, autentificarea serviciilor digitale ale administrației publice (cunoscutul sistem Spid).

Care este valabilitatea noului document?

Are o valabilitate variabilă pentru grupele de vârstă ale cetățenilor. Dacă solicitantul are 0 până la 3 ani, CIE este valabil 3 ani. De la 4 la 18 ani, este valabil 5 ani. Dacă cetățeanul are peste 18 ani, documentul este valabil 10 ani.

Cât costă o carte de identitate electronică?

Acesta începe de la 16,79 EUR pentru întreaga procedură, apoi trebuie adăugate TVA și taxele de administrare. Se ajunge la aproximativ 22 de euro. Cei care o solicită vor trebui să plătească mai întâi, pentru că la oficiul registrului trebuie să aducă și o chitanță de plată. Puteți face acest lucru în mod electronic, precum și cu buletine poștale tradiționale.

Ne poti sustine prin PayPal?

Daca nu poti dona, este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Recomandari

Reddito di Cittadinanza: integrarea cererilor din afara UE

Cu mesajul 3 decembrie 2019, n. 4516 , Institutul oferă informații pentru cetățenii din țările din afara Uniunii Europene...

Diaspora NU UITĂ! Cei 92 de parlamentari care au votat “împotriva opririi defrișărilor ilegale” din țara noastră!

In 2016 se dezbatea legea impotriva defrișărilor ilegale, cine s-a opus acestui act normativ vedem mai jos, acestia s-au...

INPS pentru toată lumea: proiectul de integrare socială începe!

Instituțiile și cetățenii sunt mai apropiați datorită „ INPS pentru toți ”, inițiativa născută din dorința de a promova integrarea socială și de...

INPS și “Telefono Rosa” împreună împotriva violenței împotriva femeilor!

Luni, 25 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor , a fost semnat un acord de colaborare între INPS , reprezentat de președintele Pasquale...
- Advertisement -

Bonus pentru gaz 2019: cerințe ISEE, formular de cerere, sume și scadență

Bonus Gas 2019 este un beneficiu care trebuie solicitat împreună cu formularul de cerere, documente și ISEE la CAF,...

Gestiune separata: protecții extinse pentru îmbolnăvire și spitalizare

Cu dispozitia INPS din 19 noiembrie 2019, nr. 141 ilustrează modificările de reglementare introduse de legea din 2 noiembrie 2019,...

Diaspora

Official WebSiteRELATED
Diaspora Romaneasca Italia