Pro integrare

Italia-19 milioane de măști cumpărate de Guvernul Italian – sechestrare de Guvermele altor țări Di Maio: „Nu ii lăsăm așa , este inacceptabil”

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Peste 19 milioane de măști achiziționate din străinătate de către Italia , pentru a face față urgenței coronavirusului, au fost rechiziționate de alte țări . Este vorba despre măști Ffp2 și chirurgicale. Dispozitivele fuseseră cumpărate de la companii italiene care produc aceste produse pe teritoriul altor țări și ar fi trebuit să sosească în următoarele zile, dar țările de proveniență și, în unele cazuri, cele de tranzit, le-au blocat , preluându-le și atribuindu-le pe piața lor de desfacere.
15-03-2020
Vom denunța în toate forurile internaționale competente, țările care se vor preta la astdel de practici inadmisibile de sechestru asupra mărfurilor cumpărate de către Guvernul Italiei in principal a măștilor destinate statelor în dificultate precum Italia”, a declarat ministrul de externe Luigi Di Maio în direct pe Facebook. “Există măști achiziționate de la companii italiene – a explicat el – care au fost blocate la granița altor țări, care încearcă să le rechiziteze pentru uz intern. Este inacceptabil ca materialul medical să fie oprit pe stradă. Nu este acceptabil faptul că cât de mult importă companiile noastre vor fi blocate în obiceiurile altor state și vor fi rechizitionate, am fost o țară solidară care a ajutat pe toată lumea ”, a declarat ministrul.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Italia, azi cea mai afectată țară din lume, care luptă in stil eroic combaterea acestui virus, se vede blocată de țările care până ieri erau considerate partenere.
sursa TgCom24.it
[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...