Romanii din afara granitelor

Italia a decis blocarea a 250.000 de doze de vaccin destinate Australiei

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Italia este prima țară din Uniunea Europeană care refuză exportul de doze de vaccinuri Covid-19 de la AstraZeneca. Ieri a fost notificată decizia de a bloca exportul apentru 250 de mii de doze ale companiei farmaceutice înspre Australia. Canberra reduce impactul deciziei Italiei de a bloca exporturile. “Acesta este un lot dintr-o țară”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului australian al Sănătății, iar transportul vaccinului AstraZeneca din Italia “nu a fost luat în considerare în planul nostru de distribuție pentru săptămânile următoare”. Australia a primit deja 300.000 de doze de AstraZeneca și primele ar trebui să fie administrate incepand de astăzi. Lotul AstraZeneca împreună cu cele de la  Pfizer, este de așteptat să dureze până cand productia de  astraZeneca  internă este suficient de mare.

“În Italia, oamenii mor cu o rată de 300 de decese pe zi. Și astfel pot înțelege cu siguranță nivelul ridicat de anxietate în Italia și în multe țări din Europa. Sunt într-o situație de criză extremă. Aceasta nu este situația în Australia”: a declarat prim-ministrul australian Scott Morrison  privind decizia Italiei de a bloca exportul a 250.000 de doze de vaccin Covid-19. Australia nu se baza pe acest lot in privinta campaniei de vaccinare, si intelegem pe deplin decizia Guvernului Italian,  a declarat Morrison, după cum a subliniat deja ministrul sănătății.

Proiect finanțat de către Departamentul Românilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Australia a cerut Comisiei Europene să revizuiască decizia Italiei de a bloca un transport de vaccin Covid-19 al AstraZeneca, subliniind totodată că dozele lipsă nu vor afecta programul de inoculare al Australiei. “Australia a ridicat problema cu Comisia Europeană prin mai multe canale și, în special, am cerut Comisiei Europene să revizuiască această decizie”, a declarat ministrul australian al sănătății Greg Hunt reporterilor din Melbourne, potrivit agenției Reuters.

Decizia de a bloca exportul a 250 000 de doze de AstraZeneca către Australia a fost luată și nu există nicio intenție de a reveni la aceasta decizie în cadrul UE. Cu toate acestea, societatea farmaceutică poate face o nouă cerere de furnizare, care va fi analizată pe baza mecanismului de control al exporturilor și transparența acestora.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030