Pro integrare

Italia – ANSA Coronavirus: 11 victime în Italia, trei bătrâni au murit în ultimele ore. OMS: „lumea nu este pregătită să facă față Coronavirusului ”

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

În Italia există 11 victime decedate confirmate pentru coronavirus. Ultimele trei victime sunt o vârstă de 84 de ani din Nembro, în provincia Bergamo, un bărbat de 91 de ani din San Fiorano și o femeie de 83 de ani din Codogno, ambele din provincia Lodi si o femeie in vârstă de 76 de ani internată la Treviso. Noile date au fost furnizate de comisarul extraordinar Angelo Borrelli în cadrul conferinței de presă privind protecția civilă. 322 sunt infectate în Italia cu Coronavirus. Epidemia a adus contagiile din întreaga lume peste pragul de 80 de mii (aproape 78 de mii doar în China). Acesta este raportul actualizat privind coronavirusul din Italia.
Toți cei care au fost în ultimele 14 zile în zonele „hotbed” italienești – prin urmare în cele 10 municipalități Lombarde și în Vo ‘Euganeo – trebuie să comunice acest lucru către ASL, care are „supraveghere a sănătății” și „izolare fiduciară” în casa lor. Este ceea ce prevede proiectul noii ordonanțe, pe care ANSA a citit-o, pe care guvernul îl dezvoltă pentru a standardiza comportamentul regiunilor din afara zonei de contagiune.
Turistul din Bergamo aflat în vacanță în Palermo, care a fost internat aseară la spitalul din Cervello, a dat pozitiv pentru coronavirus . Carantina a fost amenajată pentru persoanele care au fost în contact strâns. Acesta este primul caz de coronavirus găsit în sudul Italiei .
Există primul caz de coronavirus în Barcelona: o femeie italiană de 36 de ani, cu domiciliul în Spania. Tocmai se întorsese dintr-o călătorie în Italia între Bergamo și Milano.
OMS, lumea nu este pregătită să facă față Coronavirusului – Lumea „pur și simplu nu este pregătită” pentru a face față răspândirii epidemiei de coronavirus. Acesta este avertismentul șefului de misiune al OMS în China, Bruce Aylward, de la Geneva
“Ne simțim abandonați de guvern din cauza întârzierilor cu care au fost luate măsurile. Acest lucru a permis persoanelor aflate deja într-o perioadă de urgență coronavirus să vină și să plece din zona roșie”, a declarat Elia Delmiglio, primarul din Casalpusterlengo. Prefectul Lodi Marcello Cardona vorbește despre personalul medical-sănătate al spitalului Codogno, în centrul controversei pentru gestionarea așa-numitului pacient 1: „Au fost eroici, spune el.
CLASH POLITIC
Opriți călătoriile și excursiile școlare până pe 15 martie – Excursiile școlare și înfrățirile suspendate până pe 15 martie pentru școlile „de toate nivelurile” Absențele peste 5 zile vor fi justificate cu un certificat medical. Școlile închise pentru situații de urgență vor putea activa „metode de predare la distanță”.
Dezinfectant de mână în toate birourile publice și curățarea autobuzelor și metroului . Acestea sunt două măsuri prevăzute de modelul de ordonanță privind Coronavirus pe care guvernul l-a pregătit pentru regiunile din afara zonei de contagiune. “În PA, în unitățile sanitare și în toate spațiile deschise publicului, dezinfectanții de spălare a mâinilor trebuie să fie puse la dispoziția lucrătorilor, utilizatorilor și vizitatorilor”. În plus, „companiile locale de transport public trebuie să ia mijloace extraordinare de curățare a vehiculelor”.
Oprirea la donațiile de sânge de 28 de zile pentru cei care au fost în coronavirus în carantină după 1 februarie.
Testele permiselor de conducere suspendate în Lombardia, Veneto, Emilia Romagna – Examinările pentru permisele de conducere sunt, de asemenea, suspendate în Veneto și în Lombardia. Cei care nu pot susține examenul pentru suspendare vor primi termenii (inclusiv foaia roz). De asemenea, va fi stabilit un „număr maxim de accesuri zilnice” la birouri, care va trebui să identifice „zone de așteptare externe adecvate”.
Experții UE, cu risc ridicat în zone de focar – Riscul pentru persoanele din UE și Regatul Unit care „călătoresc sau locuiesc în zone cu presupuse transmitere comunitară de„ coronavirus ”este în prezent ridicat”, citește actualizarea rapidă a Centrului Comisia Europeană pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), cu privire la situația de contagiune din Europa. Potrivit experților, pentru rezidenți și călători „impactul uneia sau mai multor infecții este considerat mare, în special pentru populațiile vârstnice” cu multiple patologii.
Conte către țările străine, italienii pot circula – „Italia, datorită sistemului său excelent de sănătate și a unei politici de sănătate de maximă protecție și rigoare, își poate trimite cetățenii în siguranță”, a declarat premierul Conte alla Protezione Civil a subliniat că acesta este „mesajul pe care dorim să-l transmitem Uniunii Europene și lumii”. Urgența coronavirusului “are un impact economic imediat și va avea o altă întârziere pe care o așteptăm, dar măsurile de intervenție imediată sunt deja în curs de investigare”, a spus premierul. „Vom profita de acest lucru, pentru că Italia dă tot posibilul în situații de urgență pentru a reînvia țara”, a adăugat el.
Ministrul Sănătății – OMS-ECDC-Summit UE mâine – Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, se va întâlni cu comisarul UE pentru Sănătate, Stella Kyriakides, directorul OMS pentru Europa, OMS, Hans Kluge și directorul ECDC, Andrea Ammon, pentru a face mâine dimineață punctul pe coronavirus. Întâlnirea va avea loc la Roma, la ora 11.15, la sediul Ministerului Sănătății.
[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...