Pro integrare

Italia: Brescia – Covid: medicamente letale pentru doi pacienți, un medic a fost arestat

Într-un spital public din Montichiari - Brescia. Carabinierii îl acuză de crimă.

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Un medic care lucra în  camera de urgență a unui spital public din provincia Brescia, cel din Montichiari în acest caz, a fost arestat și plasat la domiciliu de către Carabinieri del Nas: el este suspectat de crimă pentru administrarea în mod intenționat la pacienții care suferă de Covid-19 a unor medicamente cu efect anestezic și blocant neuromuscular, provocând moartea a doi dintre pacienti în timpul așa-numitului prim val al pandemiei.

Carabinierii au executat un ordin de arestare preventivă emis de Gip din Brescia.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Faptele datează din luna martie a anului trecut, când pandemia a erupt și numărul mare de infecții au afectat unitățile spitalicești

Carabinierii NAS din Brescia, la două luni după evenimente, adunând și elaborând indicii cu privire la posibilitatea ca moartea unor pacienți, care a avut loc în camera de urgență a unui spital din provincie, să fi fost cauzată de practici medicale abuzive cu scopul de a ucide, a început imediat o investigație, în acord cu Parchetul Republicii din Brescia. De asemenea, prin susținerea investigațiilor medico-legale tehnice dispuse de Autoritatea Judiciară, activitățile investigative au permis analizarea fișelor medicale ale numeroșilor pacienți care au decedat în acea perioadă, constatând, în unele cazuri, o agravare bruscă, și deloc ușor de explicat, a condițiilor de sănătate. Trei cadavre au fost exhumate pentru autopsie și investigații toxicologice ulterioare. Investigațiile au constatat, în prelevarea țesuturilor și  ale organelor uneia dintre victime, prezența unui anestezic și a unui medicament relaxant utilizat în mod obișnuit în procedurile de intubare și sedare a pacientului care, atunci când este utilizat în afara procedurilor și dozelor specifice, poate determina moartea pacientului. Mai mult decât atât, în dosarele medicale ale defunctului supus verificării nu apare administrarea acestor medicamente (indicate în schimb în evidențele pacienților care au fost apoi intubați efectiv), astfel încât să se presupună și infracțiunea de fals în acte publice.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...