Pro integrare

ITALIA: BRESCIA – Spitalul în colaps, se trimit pacienți spre alte structuri în timp ce Guvernul lucrează la ordonanța care va intra în vigoare de luni, cearta în Guvern pe tema restricțiile de Paști.

Salvini, împotriva restricțiilor de Paște: "Lipsă de respect față de italieni". Zingaretti: "Rezolvăm problemele și ne întoarcem acasă, nu ieșim le plimbare. E timpul pentru o regenerare a Pd'

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Paștele in Italia se anunta a fi unul cu măsuri restrictive anti-Covid este primul Paste de acest gen declara surse din Guvern pentru ANSA, un adevărat câmp de luptă pentru majoritatea Parlamentara care susține guvernul Draghi,  Nicola Zingaretti împotriva lui Matteo Salvini, în timp ce zonele roșii se profilează de sâmbătă în provinciile Pistoia și Siena și portocaliu  în cea de la Bologna. Și chiar și în Brescia situația infecțiilor rămâne critică: spitalele sunt aproape de colaps și trimit  pacienți la alte facilități din regiune, cum ar fi Bergamo sau Cremona.

Italia este acum colorată în roșu și portocaliu, în funcție de incidența mai mare a Covid și mai presus de toate variantele sale.

Livorno este in zona roșie, patru orase din Lazio au fost supuse restrictiilor zonei rosii de câteva zile: Colleferro, Carpineto Romano în provincia Roma, Torrice (Frosinone), Roccagorga (Latina).

Alto Adige – Pragul critic pentru terapia intensivă în Bolzano și Trento a fost depășit. În Basilicata există cazuri în creștere, Regiunea este în pericol de a ajunge portocaliu.

În Sardegna în zonă roșie este doar San Teodoro. În Molise se inregistreaza cresteri masive la numarul de infectari. În Piemonte cresterea  este la fel de mare, regiunea merge spre portocaliu și înăsprirea măsurilor. În Pescara, varianta engleză este foarte agresivă si se inregistreaza un numar record de noi cazuri pozitive.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

“Refuz să mă gândesc la alte săptămâni sau luni, ori chiar la închiderea totala și la instaurarea fricii –  declara Salvini -. În cazul în care există situații locale în pericol, se iau măsuri la nivel local. Dar să vorbim astăzi de un nou Lock Down la nivel National in vecinatatea Paștelui  nu mi se pare respectuos față de italieni”.

“Pentru a facilita planificarea activităților economice, închiderile activităților comerciale nu vor mai intra în vigoare în ziua de duminica, ci în zilele de luni”, spune Gelmini, care vorbește de asemenea despre sistemul fâselor orarii. Până în prezent, un Lock-Down la nivel national a fost evitat și acesta trebuie să fie principalul obiectiv și pentru lunile următoare”. De asemenea, pentru că, deși prevede modificări ale parametrilor, așa cum au solicitat regiunile în special pentru RT, (indicele de noi cazuri)  un model alternativ la o închidere totala nu am găsit până în prezent. Referindu-se la Comitetul Tehnic și Științific (CTS), oalta problema spinoasă este cea a închiderii școlilor pentru vaccinarea profesorilor – așa cer aproape toți guvernatorii – ministrul observă o contradicție în cererea de școli închise și activități economice deschise de către regiuni. Prin urmare, Gelmini vorbește despre “o redeschidere treptată a locurilor de cultură, cu măsuri de securitate adecvate, pentru luna martie”.

 

Roma, 26 februarie 2021 –

Șase regiuni gata a treacă de la galben la portocaliu (Piemonte, Marche, Lombardia, Basilicata, Puglia și Lazio), Campania rișca de asemenea ajungă în zona roșie. Emilia Romagna se confruntă cu un boom în cazuri. Multe orașe din zonele locale consolidate (micro zone de culoare portocaliu  și roșu).În schimb (Sardegna), care ar putea aspira în cele din urmă la zona albă.

Pe scurt, acest lucru s-ar putea întâmpla astăzi, vineri este ziua parlamentului pentru schimbarea culorii regiunilor, pe baza datelor furnizate de monitorizarea săptămânală a ISS. În practică, jumătate din Italia ar putea își schimbe astăzi culoarea și evident restricțiile. Mai mult decât atât, numărul noilor cazuri de covid-19 sunt în creștere (aproape 20.000 ieri), iar variantele sunt din ce în ce mai agresive și se răspândesc mai rapid.

Măsurile impuse de noul guvern Draghi – vor deveni operaționale de luni și nu de duminica cum era până în prezent. Merită să ne amintim că tranziția către o zonă mai strictă nu durează o perioadă fixă de timp.

 

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...