Pro integrare

Italia – Colf, despagubiri de pana la 600 de euro

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Colf, despăgubiri de până la 600 de euro.
Despăgubirile sunt cuprinse între 400 euro și 600 euro prin prelungirea unui fel de „somaj tehnic”.
Derogare simplificată pentru acea parte a celor peste 86.000 Colf și Badante pe teritoriul Italiei ,îngrijitorii obișnuiți care au avut un raport de muncă suspendat din cauza urgenței coronavirus.
În decretul din luna Aprilie, într-un studiu al Ministerul Muncii există introducerea protecției pentru această categorie de muncă, care fusese efectiv excluși din Decretul „Cura Italia” .Este o măsură similară șomajului tehnic dar mai simplificată, care vine să sprijine familiile nevoiașe. Pentru această măsură , se estimează alocarea a 15 miliarde de euro.
În esență, sumele recunoscute angajatului sunt luate în considerare după orele trecute în contractul de muncă, ca parametru de calcul al sumei de care va beneficia fiecare.
14,9 Miliarde Euro – este suma care a fost calculată ca sprijin pentru familii pentru a putea plăti angajatul intern (colf și îngrijitori).
Valoarea are un impact asupra PIB-ului :
1,2 la sută și orele reale pe care le lucrați începand cu luna aprilie.
Conform simulărilor Ministerului Muncii („Mef”) , cea mai mare parte a sumelor recunoscute pentru contractele cu normă întreagă ar fi de aproximativ 400 de euro, în timp ce pentru part-time se presupune a fi în jur de 200 de euro.
Apoi, există posibilitatea, chiar și pentru această categorie de lucrători, pentru a beneficia de „fondurile de urgență” care, astfel a anticipat Ministrul Muncii, Nunzia Catalfo, ar trebui să însemne un buget general de aproximativ 3 miliarde euro. Banii vor fi alocați pentru un probabil număr de 3 milioane de persoane care au fost inițial lăsate în afara altor instrumente de protecție socială, iar în acest decret se regăsesc circa 1.2 milioane de colf și badante fără un contract de muncă legal.
Depășirea “discriminării” dictată de dispozițiile Decretul „Cura Italia” cu includerea lucrătorilor casnici în rândul Prevenției sociale în derogare, împreună cu sprijinul din partea angajatorilor din acest sector;

Pentru relații comnunitatea diaspora.ro , se află în demersul legal costituirii unui Sindicat bazat pe cetățeni români, care să ofere un sprijin și o protecție legală pe teritoriul acestui stat.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Contact – Expertul nostru Nino D`angelo 3201916531

[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...