Italia: “Comportamentul Austriei încalcă toate tratatele europene și internaționale.”

Disputa privind deschiderea frontierei: Italienii dau în judecată Austria

Asociația italiană pentru protecția consumatorilor a depus o plângere la CEJ pentru încălcarea tratatelor UE.
Asociația italiană pentru protecția consumatorilor Co-dacons a notificat Austria Curții Europene de Justiție (CEJ). Acuzația este că tratatele UE au fost încălcate după ce Austria a decis să nu deschidă frontierele cu Italia.
Comportamentul Austriei încalcă toate tratatele europene și internaționale. Decizia unilaterală de a nu deschide frontierele cu Italia este gravă și ilegală deoarece dezavantajează Italia și cetățenii săi într-un mod complet nejustificat“, a declarat președintele Codrii Carlo Rienzi într-un comunicat de presă emis joi.
Rienzi a solicitat CEJ să inițieze proceduri împotriva Austriei, deoarece a încălcat principiul liberei circulații a persoanelor. În același timp a făcut un apel la italieni sa nu facă concediu în Austria nici după deschiderea graniței.

Guvernul italian a reacționat critic la decizia Austriei de a nu deschide frontierele cu Italia. Primul Ministru Giuseppe Conte a avertizat împotriva “discriminării”, ceea ce nu se justifică din cauza curbei epidemice din Italia. Ministrul de externe Alexander Schallenberg (ÖVP) a respins această propunere.

Vino alaturi de noi!


Acest website NU folosește reclame.
Toate legăturile externe sunt verificate.
Comunitatea Diaspora.Ro "NU" are aparteneță Politică și nici nu acceptă reclame sau fonduri de la partidele Politice!
Ne poți susține activitatea
AICI ,
Sursa: oe24.at

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More