Pro integrare

Italia – Comunitatea de Români din L’Aquila în doliu, preotul care a fost mereu aproape si nu a știut spune niciodată NU, Sorin Istrătescu a decedat ieri seară

Comunitatea Românească din Acquila Italia - Asociația Civică "Un mondo sereno" anunță cu tristețe faptul că, aseară în jurul orelor 23:00, au pierdut un membru important! Preotul Ortodox Sorin Istratescu a decedat, acesta a fost o persoană cu spirit civic, un stâlp al voluntariatului și era tipica persoană care nu stia spune NU, era căsătorit și avea un copil.

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Anunțul a fost făcut în cursul nopții de către Alina Carabus, președintele Asociatiei Civice sus menționate care a și trimis imediat o mașină a firmei de Pompe Funebre  „Casa Funerară Diaconu”, pentru a transporta trupul neînsuflețit al preotului către morga spitalului în vederea efectuării autopsiei.

Cauza decesului pare a fi „atacul de cord” , survenit chiar în casa unor prieteni, cetățeni Români din L’Aquila.

Contactați de către Diaspora.ro, EPISCOPIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ A ITALIEI nu a putut da în acest moment un punct de vedere privind data înmormântării și locația, (în acest sens revenim).
„Biserica din Aquila  cu tristețe primeste vestea că părintele Sorin Istratescu, paroh al Comunității Ortodoxe Române din oraș, a decedat.

Odată cu începerea săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștină, Arhiepiscopia L’Aquila dorește să-l încredințeze pe regretatul Părinte Sorin într-un mod special milei lui Dumnezeu și să trăiască în această săptămână înrădăcinată în Cuvântul Domnului, si dedica acestuia psalmul Ioan 17:21

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine şi Eu, în Tine, ca şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.

Ioan 17:21

 

Don Giulio, șeful Biroului pentru Ecumenism și Dialog Interreligios al Bisericii Catolice din Acquila a declarat in cursul zilei de astazi.

Sprijiniți de acest dar, intenționăm să trăim în rugăciune o apropiere frățească față de Comunitatea Ortodoxă Română care i-a fost încredințată, cerând într-o consolare specială pentru soția sa Ana și fiul său Dominic, declara membrii ai bisericii catolice din oras.

Prietenia evanghelică la care părintele Sorin a fost martor în ultimii ani cu Biserica din L’Aquila ne face încrezători că unitatea ucenicilor lui Hristos este o realitate deja prezentă, care se îndreaptă spre împlinirea deplină.

Cu această recunoștință în inimile noastre față de părintele Sorin, ne asigurăm disponibilitatea de a continua experiența „apropierii” care a fost inițiată și promovată de el, știind că el poate conta pe mijlocirea sa în cer”.

 

„Biserca catolica transmite faptul ca se roaga alaturi de Comunitatea Parohiala Ortodoxa Româna care deplange moartea subită a parohului, părintele Părinte Sorin Istratescu cu domiciliul în Pizzoli.
Fie ca Domnul să-l întâmpine pe Părintele Sorin în împărăția Sa sa aiba Lumină și Pace și să-i ofere consolare soției sale Ana și fiului Dominik. Sunetul marelui clopot al bisericii parohiale exprimă condoleanțele Comunității Catolice Pizzolana pentru acest preot blând și iubit de toti.

Citeste si:  Preşedintele Ungariei a informat preşedintele Comisiei Europene despre poluarea râurilor Tisa şi Someş

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...