Italia – Confindustria: PIB-ul a scăzut cu 10% în prima jumătate a anului

Estimările centrului de studii industriale: economia la sfârșitul anului va scadea cu 6%: „Riscul recesiunii transformării în depresie”

MILANO – Pierderile PIB în prima jumătate a anului 2020 va fi „enormă” estimează centrul de cercetare – Confindustria: o „scădere cumulativă în primele două trimestre de aproximativ -10%”. „Covid-19 scade PIB-ul” va urma apoi o „ascensiune lentă”: presupunând că „depășirea fazei acute a urgenței va avea loc la sfârșitul lunii mai” confirmă estimarea de -6% pentru 2020. Dar „numai cum vor evolua lucrurile în următoarele luni vor putea decide” dacă în aceste ipoteze există „realism sau un optimism excesiv”. Pentru 2021 este de așteptat o „recuperare parțială”: o revenire de + 3,5%.

Propietarii de fabrici vorbesc despre „economia italiană lovită în inimă” și avertizează: „trebuie să acționăm imediat”, să facem intervenții „masive” într-o măsură pe care astăzi „nimeni nu o cunoaște”, „atât la scară națională, cât și la nivel european”. “Instituțiile UE se află în fața ultimului apel să demonstreze că sunt la înălțimea problemei.” „Doar prin asigurarea cetățenilor și a întreprinderilor, recesiunea actuală nu se poate transforma într-o depresie economică prelungită”, „creșterea dramatică a șomajului”, „prăbușirea bunăstării sociale”.

Pentru întreprinderi, costul opririi pentru întreprinderi costă scump economia. “Fiecare săptămână suplimentară de blocare regulativă a activităților de producție, în conformitate cu parametrii actuali, ar putea costa un procent suplimentar din produsul intern brut de ordinul a cel puțin 0,75%”.

Potrivit Confindustriei “Sectoarele identificate drept ‘esențiale’, pentru care este permisă continuarea activității” după oprirea sistemului de producție, decis de Guvern pentru urgența coronavirusului, “generează aproximativ 60% din valoarea adăugată și producția națională” . Acestea sunt sectoare care „angajează aproximativ 70% din angajați (17,3 milioane) și implică 44% din companii (aproximativ 1,9 milioane)”

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More