Pro integrare

Italia | Conte a semnat noul decret de lege privind combaterea Covid-19 | Noile masuri

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Interzicerea petrecerilor private în spatii inchise sau în aer liber și „recomandarea” de a evita primirea in casă, a mai mult de șase membri ai familiei sau prieteni cu care nu locuiți direct. Aceasta este principala noutate a noului dpcm semnat peste noapte de premierul Giuseppe Conte și ministrul Roberto Speranza, care va fi în vigoare pentru următoarele treizeci de zile. Restaurantele și barurile vor trebui să se închidă la miezul nopții, dar de la ora 21:00 va fi interzis consumul în picioare, astfel încât numai acele locuri care au mese, în interior sau în aer liber, pot continua să deservească clienții. Revine interdicția excursiilor școlare și oprirea oricarei tip de activitate sportiva desfășurate la nivel de amatori.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Se prevede in decret că „este obligatoriu în toată țara să aveți întotdeauna la dispoziție dispozitive de protecție respiratorie, precum și să le purtați în alte locuri decât în casele private și în toate locurile deschise, cu excepția cazurilor în care, datorită caracteristicilor sau circumstanțelor de fapt, starea de izolare față de persoanele care nu conviețuiesc este garantată continuu, în orice caz, cu respectarea protocoalelor anti-covid prevăzute pentru activitățile economice, productive, administrative și sociale, precum și reglementarile privind consumul de alimente și băuturi “. Cei care se angajează în activități sportive, copiii sub 6 ani, persoanele cu patologii și dizabilități incompatibile cu utilizarea măștii sunt excluși de la obligația purtarii mastii. De asemenea, se recomandă „cu tărie” utilizarea mastilor / manusilor „chiar și în interiorul locuintelor în prezența persoanelor cu care nu lociti de fapt”.

Sălile de bal și discotecile sunt închise, fie cele care isi desfasoara activitatea în interior sau în aer liber, în timp ce târgurile și congresele sunt permise. Noutatea, comparativ cu dpcm-ul anterior, este că petrecerile sunt interzise în toate locurile interioare și exterioare. Ceremoniile civile sau religioase precum nunțile rămân permise, cu regulile stabilite de protocoale deja în vigoare. Persoanele care urmează sa participe la ceremonii pot face acest lucru tinand cont de limita maximă admisa (30 de persoane), în conformitate cu protocoalele și decretul în vigoare. În locuintele private este „puternic recomandat să evitați petrecerile și să primiți persoane care nu locuiesc cu dumneavoastra” în număr „mai mare de 6”.

Dpcm intervine și în privinta studenților. „Excursiile educaționale, tururile ghidate și ieșirile educaționale planificate de instituțiile de învățământ la toate nivelurile sunt suspendate – exceptie fac activitățile legate de cursurile de competențe transversale și pentru orientare, precum și activități de stagiu ”. Mai mult, învățamantul la distanță nu este prevăzută, nici măcar pentru licee.

Restrictiile se mai referă si la baruri, restaurante, pub-uri, cofetarii și patiserii. „Activitățile serviciilor de catering sunt permise până la orele 24 (serviciului de masă) și până la orele 21 în absența serviciului de masă”. „Catering cu livrare la domiciliu” și „catering cu mâncare la pachet” rămân permise, dar „cu interzicerea consumului la fața locului sau în apropiere după ora 21:00”.

Limita de 200 de participanți în interior și 1000 în aer liber rămâne pentru spectacole, cu respectarea distantei de un metru între participanti. Evenimentele care implică întruniri sunt suspendate dacă nu este posibila respectarea distanței. Regiunile și provinciile autonome pot stabili, de comun acord cu ministrul sănătății, un număr maxim diferit de spectatori, având în vedere dimensiunea și caracteristicile locurilor. În orice caz, ordonanțele deja adoptate de regiuni și provincii autonome sunt valabile.

Pentru competițiile sportive este permisă prezența publicului, „cu un procent maxim de 15% din capacitatea totală și în orice caz nu mai mult de 1000 de spectatori” în aer liber și 200 în interior. Distanța de un metru și măsurarea temperaturii corporale la intrare trebuie garantate. Regiunile și provinciile autonome, în raport cu evoluția situației epidemiologice pe teritoriile lor, pot stabili, de comun acord cu ministrul sănătății, un număr maxim diferit de spectatori, având în vedere dimensiunea și caracteristicile locurilor și facilităților; cu referire la numărul maxim de spectatori pentru evenimentele și competițiile sportive non-outdoor, ordonanțele deja adoptate de regiuni și provincii autonome sunt în orice caz obligatorii.

Toate competițiile și toate activitățile legate de sporturile de contact de natură amatoriala sunt interzise. Sporturile de contact sunt permise, conform proiectului dpcm, „de către cluburile profesioniste și – atât la nivel competitiv, cât și la nivel de bază – de către asociațiile de amatori și cluburi recunoscute de Comitetul Național Olimpic Italian (CONI), de Comitetul Paralimpic Italian CIP), în conformitate cu protocoalele emise de federațiile sportive naționale respective, disciplinele sportive asociate și organismele de promovare a sportului, adecvate pentru prevenirea sau reducerea riscului de imbolnavire în sectorul de referință sau în sectoare similare “.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...