Pro integrare

Italia – Coronavirus, creditele către bănci intră in pauza ratelor : iată inițiativele băncilor și regiunilor

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Creditele ipotecare sunt suspendate de la plată. Din lumea afacerilor, asociațiilor, familiilor, politicii. Urgența coronavirusului pune în mare parte economia italiană în genunchi, în special cea a Nordului Italiei.
De aceea, băncile încep să pună în aplicare inițiative pentru a venii in ajutorul companiilor și clienților persoane fizice.
Ca de exemplu suspendarea ratelor ipotecare.
Sau inițiative de sprijinire a activităților antrenate de criza coronavirusului. Acestea variază de la măsuri ad hoc pentru întreprinderile și persoanele care locuiesc în zona roșie până la cele extinse în întreaga Italia.
Bnl Bnp Paribas Group, de exemplu, oferă posibilitatea de a suspenda plata a ratelor lunare sau a ratei semestriale a împrumutului pe termen scurt și mediu în amortizare regulată timp de 6 luni, plata va scădea în planul de rambursare preconizat. Inițiativa va ajunge la un grup de aproximativ 40 de mii de companii, de la proprietarul micului business până la marile companii din întreaga Italia.
În plus, prin Artigiancassa, din care grupul bancar este partener cu Confartigianato, CNA și Casartigiani, companiile vor putea avea linii de credit dedicate „pentru a răspunde in limitele posibilului, deficitul de moment de lichiditate derivat din situația actuală”.
Se pot referi la cele 1000 de „puncte Artigiancassa”, ghișee de consultanță la distanță pe întreg teritoriul național, utile în special pentru antreprenorii blocați în zonele roșii și galbene ».
“Urmărim evoluția situației cu atenție și proactivitate – spune Andrea Munari, CEO BNL și responsabil pentru Italia al BNP Paribas – confirmând angajamentul nostru de a ajuta la depășirea acestui moment extrem de solicitant pentru țara noastră”
Opriți-vă pentru zona roșie
Apoi, există Banca Sella, care oferă familiilor cu credite ipotecare aferente clădirilor din zonele roșii și companiilor cu sediul în aceleași municipalități posibilitatea de a suspenda ratele. Pentru companii, suspendarea se extinde la ratele de împrumuturi negarantate și ipotecare, de leasinguri financiare și operaționale semnate cu Sella Leasing. Măsura poate dura până la 12 luni, iar clienții pot decide suspendarea întregii tranșe sau numai a principalului. Împrumuturi regulate de amortizare suspendate până la 3 luni chiar și pentru cei care locuiesc sau lucrează în zonele roșii.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Măsuri pentru cei care fac comerț cu China
Banca Intesa prevede, de asemenea, posibilitatea suspendării ratelor împrumuturilor, pentru întreaga porțiune de capital sau întreaga tranșă, pentru companiile cu sediul operațional pe o perioadă de 3 luni (dar dacă situația de urgență continuă, poate fi prelungită la 6 luni) zone roșii. Măsura implică, de asemenea, companii la nivel național care au schimburi cu China și care „ar trebui să experimenteze reduceri ale activității din cauza restricțiilor la comerț și aprovizionare”. Dar angajații companiilor care nu au putut profita de plasele de securitate socială pot solicita, de asemenea, suspendarea.
[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...