Italia – Coronavirus: noi termene de valabilitate pentru asigurările auto, permisele de conducere și verificările ITP

Printre prevederile decretului lege nr.18 din 17 martie 2020 se numără și cele privind traficul rutier.

În special, în ceea ce privește vehiculele care trebuie supuse verificării cerințelor de siguranță rutieră (art.75 CdS), cele care trebuie supuse ITP-ului (art.78 CdS), precum și reviziei (art.80 CdS) până la 31 iulie 2020, termenul a fost prelungit până la 31 octombrie 2020.

Mai precis, toți cei care ar fi trebuit să facă revizia vehiculului de la data intrării în vigoare a decretului lege până la 31 iulie au timp să facă acest lucru până la data de 31 octombrie, în timp ce pentru termenele stabilite după 31 iulie data rămâne neschimbată.

Permisele de conducere care expiră după data de 17 martie pot fi reînnoite până la 31 august.

Cei cărora le-a expirat permisul de conducere înainte de declararea stării de urgență nu vor fi eligibili pentru prelungire.

Pentru polițele de asigurare care expirau începând cu data declarării zonei roșii în localitatea de reședință și cele care vor expira până la data 31 iulie, termenul de plată al primei de asigurare Rc a fost prelungit cu 30 de zile de la data expirării poliței, în loc de cele 15 zile obișnuite.

Cardurile CQC pentru conducătorii de vehicule grele și certificatele pentru transportul de mărfuri periculoase care au data de expirare în perioada 23 februarie – 29 iunie vor rămâne valabile până la 30 iunie.

Certificatele de calificare pentru taxiuri și ambulanțe care expirau în perioada 31 ianuarie – 15 aprilie sunt valabile până pe 15 iunie.

În ceea ce privește amenzile rutiere, acestea pot fi plătite până la 31 mai, cu o reducere de 30 la sută, dacă plata se face în termen de treizeci de zile de la semnalarea sau notificarea amenzii.

Pentru informații suplimentare sau clarificări, vă rugăm să consultați decretul lege. click AICI

Vino alaturi de noi!


Acest website NU folosește reclame.
Toate legăturile externe sunt verificate.
Comunitatea Diaspora.Ro "NU" are aparteneță Politică și nici nu acceptă reclame sau fonduri de la partidele Politice!
Ne poți susține activitatea
AICI ,

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More