ITALIA – Covid-19: ATENȚIE la medicamentele falsificate de pe site-urile web neînregistrate

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) îndeamnă toți cetățenii să nu cumpere medicamente de pe site-urile web neautorizate și de la alți furnizori, împinși din teama legată la  pandemia în curs.

Acești furnizori pot susține că produsele lor sunt capabile să trateze sau să prevină boala COVID-19 sau să dea impresia că asigură un acces ușor la medicamente legale care altfel nu ar fi direct disponibile. Acestea, de fapt, ar putea fi medicamente falsificate.

Se reiterează că în prezent nu există medicamente autorizate pentru a trata boala COVID-19.

Medicamentele sunt contrafăcute, iar firmele online le transmit drept autentice sau autorizate. Acestea pot conține substanțe active greșite sau nicio substanță activă sau chiar substanța activă corectă, dar în cantități incorecte. De asemenea, pot conține substanțe foarte nocive care nu trebuie utilizate în medicamente. Luarea acestor produse poate cauza grave probleme de sănătate sau poate agrava o afecțiune de care suferiți.

Pentru a vă proteja de comercianții frauduloși, trebuie să cumpărați medicamente doar de la farmacii sau  de la farmaciile online înregistrate la autoritățile naționale. Pe site-ul EMA sau pentru Italia direct pe site-ul Ministerului Sănătății, puteți găsi o listă cu farmaciile online înregistrate în țările UE.

Nu uitați că în Italia este posibil să cumpărați medicamente online doar de la vânzătorii naționali înregistrați la Ministerul Sănătății.

Toate farmaciile online înregistrate au un logo comun care servește pentru a confirma că este un site înregistrat. Logo-ul este format dintr-un dreptunghi cu dungi orizontale, cu o cruce albă poziționată pe partea stângă, lângă linia mediană. Steagul statului membru al UE în care este înregistrată farmacia online este introdus în partea de jos.

Înainte de a cumpăra un medicament de pe un site, trebuie să verificați sigla și apoi faceți clic pe el. Aceasta va deschide pagina Ministerului Sănătății și veți putea accesa lista tuturor farmaciilor online legale. Este important să vă asigurați că farmacia online vizitată este prezentă în această listă înainte de a continua comanda. Dacă nu, se recomandă să nu cumpărați niciun medicament de pe site-ul respectiv.

Cumpărați medicamente în siguranță

  • Medicamentele falsificate pot provoca vătămări grave
  • Când cumpărați medicamente de pe web, contactați numai furnizorii online înregistrați
  • Verificați dacă farmacia online / parafarmacia poartă sigla comună
  • Faceți clic pe logo și verificați dacă este înregistrat în lista celor autorizate de Ministerul Sănătății
  • Nu există medicamente autorizate să trateze sau să prevină boala COVID-19. Nu cumpărați medicamente online cărora li se face publicitate în acest scop! În caz de simptome, consultați medicul sau urmați indicațiile furnizate de autoritățile medicale.

Dacă există o posibilă lipsă de medicamente, puteți găsi informații despre medicamentele lipsesc în prezent, accesând site – ul EMA sau AIFA la următorul link https://www.aifa.gov.it/farmaci-carenti
sursa Ministero della salute

Vino alaturi de noi!


Acest website NU folosește reclame.
Toate legăturile externe sunt verificate.
Comunitatea Diaspora.Ro "NU" are aparteneță Politică și nici nu acceptă reclame sau fonduri de la partidele Politice!
Ne poți susține activitatea
AICI ,

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More