Pro integrare

ITALIA – COVID-19 – Măsurile restrictive din data de 08 Octombrie 2020

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Eliminarea restricțiilor privind călătoriile din Italia către unele țări nu exclude faptul că aceste țări pot pune în continuare limite la intrare.

DPCM în vigoare în prezent, este cel semnat la 7 septembrie de prim-ministrul Giuseppe Conte și ministrul sănătății Roberto Speranza, acest decret va expira la 7 octombrie și începând cu ziua următoare, având în vedere faptul că curba epidemiei din Italia continuă să crească îngrijorător, vor fi necesare noi măsuri, mai restrictive decât cele în vigoare în prezent, pentru a limita răspândirea infecției cât mai mult posibil și pentru a evita situații mult mai grave, cum ar fi situația actuală  din Franța sau Spania.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Regiunile Lazio, Campania, Basilicata, Calabria și Sicilia au introdus deja obligația de a purta măști  în orice circumstanță, cu foarte puține excepții în ceea ce privește copiii cu vârsta sub 6 ani și cei care fac exerciții în aer liber.Prin urmare, pare firesc ca această obligație să fie extinsă pe întreg teritoriul național. Și se pare că aceasta este intenția executivului lui Giuseppe Conte.

Următorul pas, făcut deja de mai multe țări din UE, este acela de a limita deschiderea locurilor în care cel mai probabil lumea se adună în număr mare, de la baruri la pub-uri, si chiar restaurante. Potrivit zvonurilor din presa Italiana nu există încă un acord cu privire la acest aspect, dar nu este exclusă posibilitatea impunerii unei închideri pentru acest tip de local începând cu ora 23.00.

Este posibil să nu fie singura limită impusă localului. Urmând exemplul Campaniei, de fapt, guvernul ar putea limita intrarea în restaurante, baruri și locuri de divertisment public: grupuri de cel mult 6 persoane, similar cu mult criticata și discutată „regulă a celor 6” introdusă în Regatul Unit.

(Lista C – Anexa C DPCM 7 septembrie 2020)

Cetatenii care calatoresc dinspre / către aceste țări sunt permise indiferent de motiv (cu condiția să nu fi trecut sau să fi rămas în cele 14 zile anterioare intrării în Italia, pe teritoriile listelor E sau F.), dar, la întoarcerea în Italia, ” AU obligația de a intra in izolare fiduciară și supraveghere a sănătății, este necesară completarea unei autodeclarații și puteți ajunge la destinația finală în Italia numai cu vehicul privat (tranzitul aeroportului este permis, fără a părăsi zonele dedicate aeroportului).

Australia, Canada, Georgia, Japonia, Noua Zeelandă, Rwanda, Republica Coreea, Thailanda, Tunisia, Uruguay
(Lista D – Anexa C DPCM 7 septembrie 2020)

au voie să călătorească înspre / dinspre aceste țări fără a fi nevoie de ulterioare motivații chiar pentru turism. (cu condiția să nu fi tranzitat sau să fi rămas în cele 14 zile anterioare intrării în Italia, pe teritoriile listelor E sau F.) Cu toate acestea, la întoarcerea în Italia, este necesar să vă supuneți izolării fiduciare și supravegherii sănătății, completați o declarație de sine și puteți ajunge la destinația finală în Italia numai cu vehicul privat (tranzitul aeroportului este permis, fără a părăsi zonele dedicate aeroportului). Eliminarea restricțiilor privind călătoriile din Italia către unele țări nu exclude faptul că aceste țări pot pune în continuare limite la intrare.

Restul lumii
(Lista E – Anexa C DPCM 7 septembrie 2020)

Mișcările către / din restul lumii sunt permise numai în prezența unor motive precise, cum ar fi: motive de muncă, sănătate sau studiu, urgență absolută, întoarcerea la domiciliu, acasă sau reședință. Prin urmare, călătoria pentru turism nu este permisă. Întoarcerea în Italia din acest grup de țări este întotdeauna permisă cetățenilor italieni / UE / Schengen și membrilor familiilor acestora, precum și titularilor de permise de ședere obișnuite și membrilor familiei lor.

Decretul prim-ministru din 7 septembrie 2020 introduce, de asemenea, posibilitatea intrării în Italia, din țările de pe lista E, pentru persoanele care au o  relație emoțională dovedită și stabilă  (chiar dacă nu conviețuiește) cu cetățeni italieni / UE / Schengen sau cu persoane care sunt rezidenți legal în Italia (rezidenți pe termen lung), care trebuie să ajungă la domiciliul / domiciliul / reședința partenerului lor (în Italia)

La întoarcerea în Italia din aceste țări, este necesar să vă supuneți izolării fiduciare și supravegherii sănătății, să completați o declarație de sine în care trebuie să indicați motivul care permite returnarea și puteți ajunge la destinația finală în Italia numai prin privat tranzit aeroportuar, fără a părăsi zonele dedicate aeroportului).

Diagnosticul pozitivității pentru Covid-19 în cele 14 zile anterioare călătoriei;
Prezența chiar și a unuia dintre simptomele relevante pentru COVID-19 în cele 8 zile anterioare călătoriei:
febră ≥ 37,5 ° C și frisoane
tuse recent
dificultăți respiratorii
pierderea bruscă a mirosului, pierderea sau alterarea gustului
nas rece sau curgător
Durere de gât
diaree (în special la copii)
Contact strâns (de exemplu, mai puțin de 2 metri pentru mai mult de 15 minute) cu un caz pozitiv confirmat de COVID-19 în cele 14 zile anterioare călătoriei.

Calatoriile din Italia către aceste țări sunt permise numai din motive precise: motive de muncă, sănătate sau studiu, urgență absolută, întoarcerea acasă, la domiciliu sau la reședință. Prin urmare, călătoria pentru turism nu este permisă. La întoarcerea în Italia din aceste țări, este necesar să vă supuneți izolării fiduciare și supravegherii sănătății, completați o declarație de sine în care trebuie să indicați motivul care permite returnarea (deținerea cetățeniei UE / Schengen sau statutul de membru al familiei cetățeanului UE și reședința în Italia) și puteți ajunge la destinația finală în Italia numai cu vehicul privat (tranzitul aeroportului este permis, fără a părăsi zonele dedicate aeroportului).

 

Adresele la care ar trebui trimisă cererea de autorizare sunt următoarele:  m.dionisio@sanita.it ; coordination.usmafsasn@sanita.it ; dgprev@postacert.sanita.

 

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...