Pro integrare

Italia – Covid – 19 – Terapia la domiciliu, un nucleu de voluntari sanitari care a strâns peste 500 de mii de membri

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Un grup pe Facebook ce se numește “TERAPIADOMICLIARECOVID19INOGNIREGIONE” numără astăzi peste 500.000 de membrii, doctori, infermieri, specialiști, psihologi, care își pun la dispoziție timpul pentru a veni în suportul celor afectați de Covid-19.

Acest grup a fost înființat la ideea doctorului Erich Grimaldi – Napoli, acelasi medic care in timpul primului val de Covid-19 a creat pe facebook grupul #esercitobianco unde dupa mai multe aparitii live cu medicii din alte regiuni ale Italiei a reusit sa obtina informatii suficiente pentru a gasi o dispozitie care sa fie aplicata in toata Italia cu scopul de a trece peste criza COVID -19 folosindu-se de informatiile din toata Italia, acest fapt s-a transformat intr-un document prin care se cerea atat Primului Ministru Italian cat si Presedintilor de Regiune sa adopte un protocol care sa fie la dispozitia medicilor din teritoriu fara discriminari privind tratamentele aplicate si puterea medicilor de a lua decizii inca de la primele simptome ale pacientilor, acest document a fost semnat de peste 100.000 de medici.

Dupa acest document a luat nastere grupul de facebook #terapiadomiciliarecovid19 in fiecare regiune Italiana in care erau implicati medici din fiecare teritoriu, unii dintre acestia au propus sa faca toti impreuna recurs la TAR Lazio pentru obinerea imediata libertatea medicului de a decide asupra tratamentului si ridicarea deciziei prin care idrossiclorochina fusese declarat un tratament interzis pentru pacientii cu Covid -19.

Proiect sponsorizat de catre Departamentul Romanilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP
Membrii acestui grup au dat nastere unui document pe care l-au transmis in data de 30 aprile 2020, pe caile oficiale atat Primului Ministru Italian cat si Guvernatorilor diferitelor regiuni Italiene prin care se cerea dispunerea unui tratament echivoc pentru pacienti.
Intre timp lua nastere Comitatul pentru drepturile la tratament imediat la domiciliu in timpul epidemiei de COVID-19, unde toti cei 500.000 de membrii ai grupului s-au inscris gratis pentru a putea ulterior transcrie initiative la nibel legal cu scopul de a garanta dreptul constitutional la un tratament imediat persoanelor lovite de aceasta boala.

Incepand cu luna August 2020, in cursul celui de al doilea val, grupul primea pacienti pozitivi COVID-19, simptomatici iar in acelasi timp devenea un punct important de referiment pentru sutele de persoane care se simteau abandonate de sistem iar aici au gasit suportul numerosilor medici specializati de la medici care oluptau cu COVID-19 la psihologi reusind astfel tratarea acestor pesoane “online”.

Aceasta abordare a dus si la evitarea aglomerarii spitalelor prin suportul oferit pacientilor la distanta.
In acelasi timp mai multi medici membrii ai grupului se reintalneau intr-un grup restrans pe whatsapp modificand in functie de fiecare pacient necesitatea acestora si tratamentul adecvat pentru fiecare in parte in acelasi timp lua nastere o schema terapeutica la care au participat si medici din Statele Unite cum ar fi
Harvey Risch si Peter A. McCullough.
Multe alte tari au preluat de la Italia modul de tratare si deciziile privind libera circulatie adoptate.
Administratorii grupului au realizat ca tot mai multi medici vor sa ia parte la aceasta initiativa si au dat curs medicilor voluntari specializati in:
1) psihologie, fizioterapeuti si psihiatri care s-au oferit de a da suport pacientilor aflati in faza de urgenta;
2) farmacistii s-au declarat disponibili pentru a repera tuburi de oxigen si a le trimite acolo unde sunt extrem de necesare;
3) dieteticienii și biologii nutriționali s-au declarat disponibili pentru a susține, în mod gratuit, faza alimentară a pacienților covid-19 în faza de urgență.

Un grup de persoane care ain Italia au facut diferenta si nu au stat linistiti asteptand ca statul sa intervina cu solutii cand de fapt solutia sta in fiecare dintre noi.

Felicitari medicilor implicati!

Există un grup pe Facebook ce se numește “TERAPIADOMICLIARECOVID19INOGNIREGIONE”, care a devenit dun ce în ce mai cunoscut și căutat în ultimele luni. În acest moment este alcătuit din peste 500.000 de membri. Medici de diverse specialități, infermieri, psihologi, care își pun la dispoziție timpul pentru a veni în sprijinul celor afectați de Covid-19. Ecoul rezultatelor obținute și mărturiile foștilor pacienți au ajuns cunoscute de publicul larg, chiar dacă subiectul se regăsește foarte puțin sau deloc în media centrală.

Acest grup a fost înființat la ideea avocatului Erich Grimaldi ( Napoli), același care, in timpul primului val de Covid-19, a creat pe facebook grupul #esercitobianco. Din acel moment, printr-o colaborare constantă și întâlniri live dintre medici din diverse regiuni ale Italiei, s-a reușit construirea unei conduite de tratament pentru infecția cu SARS-COV-2. Informațiile acumulate s-au transformat intr-un document prin care se cerea, atat Primului Ministru Italian cât şi Președinților de Regiune, să adopte un protocol care să fie la dispoziția medicilor din teritoriu, fără discriminări, privind tratamentele aplicate, cât și respectarea dreptului medicilor de a lua decizii încă de la primele simptome. Acest document a fost semnat de către peste 100.000 de medici.

După acest document a luat naștere grupul de facebook #terapiadomiciliarecovid19înfiecareregiuneItaliană constituit din profesioniști sanitari din fiecare regiune. Au inițiat un recurs recurs la TAR Lazio pentru obținerea imediată a libertății medicului de a decide asupra tratamentului ( libertate obstructionată de, deja, binecunoscutul protocol “vigile attesa e tachipirina”) și ridicarea deciziei prin care idrossiclorochina fusese declarat un tratament interzis pentru pacienți cu Covid -19.
Membrii acestui grup au dat nastere unui document transmis oficial in data de 30 aprile 2020, atât Primului Ministru Italian, cât și Guvernatorilor diferitelor regiuni Italiene,, prin care se cerea dispunerea unui tratament precoce a bolnavilor Covid-19.

Între timp ia naștere Comitatul pentru drepturile la tratament precoce la domiciliu, prin intermediul căruia profesioniștii grupului au inițiat o activitate voluntară de suport medical a celor care cer ajutor, cât și o activitate de cercetare în scopul de a emite, ulterior, inițiative la nivel legal. Aceasta pentru a se obține garantarea unui tratament imediat, precoce, a persoanelor bolnave în urma infecției cu Covid-19.

Din luna August 2020, grupul se mărește prin acceptarea ca membri a persoanelor pozitive COVID-19 simptomatice şi nu numai. În același timp devine un punct de referință pentru sutele, inițial, miile în prezent, de persoane care se simt abandonate de sistem. Aici au găsit suportul diverșilor specialiști voluntari, de la medici de familie, generaliști, anesteziști, virusologi, biologi, farmaciști, asistenți medicali, psihologi, psihiatri, fizioterapiști care, cu totii, au reușit tratarea acestor pesoane “online”.

Periodic și în funcție de necesități s-au constituit grupuri de lucru online, s-au inițiat colaborări cu alți specialiști medicali din alte țări ( de exemplu Harvey Risch si Peter A. McCullough SUA)
rezultatul fiind conceperea unor scheme terapeutice.

Multe alte țări au fost inspirate de reacția acestor specialiști sanitari italieni. Administratorii grupului au realizat că tot mai mulți voluntari în halate albe, din toate regiunile Italiei, vor sa ia parte la aceasta inițiativă. Astfel :
– psihologi, fizioterapiști și psihiatri care şi-au oferit suportul pentru pacienții aflați in faza de urgență sau de recuperare;
– farmaciști care s-au declarat disponibili pentru a repera instrumentele de respirație cu oxigen şi a le trimite la pacienți, sau pentru informații farmaceutice
– dieteticieni și biologi nutriționali care s-au declarat disponibili pentru a susține, în mod gratuit, faza alimentară a pacienților covid-19 în urgență.

Pentru a face cunoscută activitatea lor și pentru a informa cât mai corect populația, Comitetul a organizat trei conferințe. Două au avut loc deja, la Roma și la Milano, a treia va avea loc sâmbătă 10 iulie, la Napoli.

Acesta este grupul italian Terapia Domiciliară Covid-19, un grup de voluntari cu rezultate documentate, care au facut și fac diferența în această perioadă tulbure, plină de convulsii și probleme nu doar de sănătate ci și de etică, moralitate și justiție.

Felicitări tuturor celor implicați!

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...