Romanii din afara granitelor

Italia – Covid, de astăzi încă 4 regiuni intră în zona albă şi “coprifuoco” de la orele 24: iată regurile

Liguria, Veneto, Umbria şi Abruzzo intră de astăzi de la orele 24:00 în zona albă. Iată harta Italiei incluzând câteva zone roşii şi regurile de respectat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

După Sardinia, Friuli-Venezia Giulia și Molise,  Liguria, Veneto, Umbria și Abruzzo intră acum în zona albă, unde aproape toate restricțiile nu mai sunt valabile: singura excepție este obligația de a purta mască și menținerea distanțarII sociale. Mai mult, de astăzi, COPRIFUOCO nu mai intra în vigoare de la orele 23:00 ci de la miezul nopții pentru toate regiunile galbene (în cele albe nu este în vigoare).
Iată noua hartă a Italiei începând cu 7 iunie și regulile de urmat.

sursa foto / arhiva diaspora.ro

URMĂTOARELE ZONE ALBE – Pe 14 iunie, Lombardia, Lazio, Piemonte, Puglia, Emilia-Romagna și provincia Trento ar trebui să treacă și în zona albă, în timp ce pe 21 iunie ar trebui să facă acest pas și, Sicilia, Marche, Toscana, Calabria, Campania împreună cu provincia Bolzano. Ultima rămâne Valea d`Aosta, care ar trebui să treacă de la galben la alb pe 28 iunie.

sursa foto / arhiva diaspora.ro

COPRIFUOCO – De astăzi, intră în vigoare de la miezul nopții în loc de orele 23:00: prin urmare, rămân valabile aceleiași restricții dar începând orele 24:00 la orele 05:00. Prin urmare, în zonele albe, nu există coprifuoco, și nici restricții privind închiderea sau deschiderea agenților economici de orice natură.

DEPLASĂRILE – Vă puteți deplasa între zonele albe fără restricții. Dacă deplasarea se face pentru motive de muncă, sănătate sau orice altă urgență, dovedită, este posibil să vă deplasați în orice altă regiune pe întreg teritoriul național. De asemenea, puteți merge în zona galbenă fără a fi necesar să justificați motivul, dar în acest căz suntei nevoit să respectați regurile impuse pentru zonele galbene privind coprifuoco sau alte măsuri stabilite la nivel național pentru acest tip de risc.

RESTAURANTELE ȘI BARURILE – Un ordin al ministrului sănătății, Roberto Speranza, a stabilit noile reguli pentru restaurante și baruri. În zona albă, în aer liber nu există restricții, cu excepția distanței de un metru între mese, în timp ce maximum șase persoane pot sta la aceeași masă pentru servirea în interior. Singura derogare prevăzută este aceea a posibilității că două familii să poată lua masa împreună.

Pentru restaurantele și barurile din zonele galbene, rămâne limita de 4 persoane la fiecare masă, atât în ​​interior, cât și în exterior, există, de asemenea o restrictie privind numărul maxim pentru deplasarile înspre zonele albe către case private, unde pot merge maxim șase persoane, pe lângă copiii minori. În interiorul zonelor galbene, rămâne limita de patru persoane, pe lângă copiii minori.

PARCURI ȘI PISCINE – Piscinele acoperite, centre de wellness, săli de jocuri, parcuri tematice, centre sociale și culturale se redeschid, de asemenea, în zona albă, activități care în zona galbenă pot relua începând cu data de 15 iunie sau cel tărziu 1 iulie.

CĂSĂTORIILE – Petrecerile de nuntă pot fi organizate prin prezentarea certificatului verde (green pass) care certifică vaccinarea, vindecarea de Covid sau faptul că ați făcut un tampon cu rezultatul negativ în cele 48 de ore anterioare evenimentului

DISCOTECILE – În zona albă, discotecile se pot redeschide pentru consumul de băuturi, dar ringurile de dans trebuie să rămână închise. În zona galbenă discotecile rămân închise în acest moment.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030