Italia – Cursele aeriene pentru repatriere a cetățenilor Români

In ultimele săptămâni Comunitatea Diaspora.Ro a asistat mai mulți cetățeni Români pentru a contacta Ambasada / Consulatele de pe teritoriul Italiei / Spaniei, cu privire la situația de extremă necesitate care îi determinau pe aceștia  sa se întoarca in România, consulatele de pe teritoriul Italiei au fost pur și simplu asaltate de numărul mare de cetățeni care le solicită ajutorul.
Împreună cu anumiți cetățeni Români am găsit soluții ca aceștia să NU părăsească încă teritoriul Italiei, dar din păcate alți cetățeni nu au alte soluții.
Sfătuim insistent acele persoane care trebuie neapărat să se întoarcă în România la cautarea soluțiilor care ar face posibilă amânarea călătoriei către România.

„Daca alegeti sa ramaneti in Italia si sunteti lucrator sezonier vă trimitem link-ul de la materialul publicat pe pagina Facebook a Ambasadei privind indemnizațiile pentru lucrători, realizat de colegii de la Biroul Atașatului pentru probleme de muncă. “

Putem garanta din experiența acumulată în ultimele săptămâni asupra faptului că, atât Ambasada României de la Roma, cât și consulatele de pe întreg teritoriu Italian lucrează cu o mare responsabilitate în asistarea cetățenilor Români, iar în ultima perioadă au avut de a face cu multe persoane care au sunat din bună credință sau nu.
În funcție de urgența cazului, aceștia acționează, există și critici privind activitatea consulatelor, trebuie ținut cont și de faptul că personalul Consulatelor sunt totusi oameni, au parte de apeluri atât serioase cât și mai puțin serioase iar unele chiar ridicole, se spune că doar cine nu muncește nu greșește, implicarea există, ține și de noi, cei care contactam serviciile consulare să nu uităm că cei pe care ii contactam  sunt oameni!

Mai jos redăm raspunsul primit la ultimul eMail intre comunitatea Diaspora.ro si Consulatele din Italia.

Cetatenii romani semnalati de dvs au fost luati in evidenta misiunii in cazul unei eventuale repatrieri.

In cazul in care nu se mai efectueaza zboruri, a mai ramas varianta tranzitului auto prin Austria si de acolo tranzit Ungaria.

info tranzit Austria AICI
info tranzit Ungaria AICI
la intoarcerea in Romania veti intra obligatoriu in carantina 14 zile.

Sfatuim cetățenii, mai intai de toate, să analizeze cu mare claritate, în ciuda situației tensionate, care este soluția cea mai sigură pentru sănătatea lor și a celor apropiați și dacă este indicat să părăsească locul in care se afla (momentan sigur și necontaminat) pentru a călători în condiții mai puțin sigure și incerte, cu mare potențial de contaminare pentru sine și pentru cel din vecinătatea lor. Deplasarea cu mijloace de transport in comun si in numar mare, la momentul de fata, va expune intr-un procent foarte mare. Oricare dintre cei care opteaza pentru o astfel de deplasare poate fi purtator sau transmitator al virusului.

Va rugam sa respectati normele sanitare si legale impuse de statul italian, printre care si contactul dvs. cat mai limitat cu alte persoane, pentru a ajuta la oprirea transmiterii virusului pe teritoriul statului italian sau al altor state.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More