Pro integrare

Italia: Daniel Dragomir – Spălare de bani, fals și trafic de influență: arestat ulterior eliberat de o instantă din Bari

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spălare de bani, fals și trafic de influență: Daniel Dragomir fost ofițer român de informații arestat la Bari ulterior eliberat pentru ca a cerut anularea mandatului de arestare emis pe numele său.
“Polițiștii l-au arestat pe Daniel Dragomir, cetățean român afectat de mandatul european de arestare în scopul extrădării  emis de Tribunalul București, la Bari. Bărbatul, fost ofițer al Serviciului de Informații al României, este reținut  pentru infracțiunile de spălare de bani, fals în acte publice și trafic de influență  împreună cu alți compatrioți cu care, pentru a evita arestarea în propria țară,  au ales să fugă”.

Echipa mobilă din Bari a început căutarea lui Dragomir și a complicilor săi încă din luna iunie a anului trecut, la recomandarea Serviciului Operațional Central al Poliției De Stat, care a supravegheat coordonarea diferitelor echipe mobile de pe întreg teritoriul național.

În iulie, Alina Mihaela Bica, fost procuror-șef al Justiției române, și Ioan Bene, deja cunoscuți de forțele de poliție italiene pentru infracțiunile de spălare de bani,  și fraudă, au fost arestati. Femeia găsise refugiu de la un conațional din Altamura, în timp ce Bene se ascundea într-o vilă de lux din Palese. Cercetările continuă pe teritoriul național pentru depistarea altor complici. Operațiunea a fost posibilă datorită schimbului de informații de la Divizia S.I.Re.N.E. Serviciul internațional de cooperare.

Tot mai multi fugari aleg BARI – Italia, unde o instanta de judecata a mai permis si altor condamnati romani sa primeasca anularea deciziilor de condamnare, din informatii inca neconfirmate oficial Daniel Dragomir a cerut anularea mandatului de arestare iar acesta se judeca in stare de libertate.

Acesta a dat statul Roman in judecata in anul 2019 avandu-l avocat pe Robert Chiriță, documentul oficial poate fi consultat AICI.

Partile
Solicitant: Daniel Dragomir (București, România) (reprezentant: R. Chiriță, avocat)
Pârât: Comisia Europeană
Concluzii
Se solicită Curții:

-să declare încălcarea obligațiilor Comisiei Europene referitoare la garanția respectării de către România a obligațiilor care decurg din Directiva 95/46 / CE a Parlamentului European și a Consiliului din 24 octombrie 1995 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrare de date cu caracter personal, precum și libera circulație a acestor date;

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

-să declare încălcarea obligațiilor Comisiei Europene referitoare la garanția respectării de către România a obligațiilor care decurg din Directiva (UE) 2016/680 a Parlamentului European și a Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor cu privire la la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autoritățile competente în scopul prevenirii, investigării, depistării și urmăririi penale a infracțiunilor sau executării sancțiunilor penale, precum și libera circulație a acestor date și care abrogă Decizia-cadru a Consiliului 2008/977 / JAI;

-să declare încălcarea obligațiilor Comisiei Europene referitoare la garanția respectării de către România a obligațiilor care decurg din Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului, din 27 aprilie 2016, privind protecția persoanelor cu în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și libera circulație a acestor date și abrogarea Directivei 95/46 / CE (Regulamentul general privind protecția datelor);

-să declare încălcarea obligațiilor Comisiei Europene referitoare la garantarea respectării de către România a principiilor statului de drept, a independenței instanțelor și a drepturilor fundamentale ale persoanelor supuse judecății acestora;-obligarea inculpatului la despăgubirea prejudiciului moral cauzat, în valoare de 2 EUR;-obligarea inculpatului la remedierea, pentru viitor, a încălcărilor prezente.

Motive și argumente principale

În susținerea recursului, recurenta invocă două motive.

1.Primul motiv, întemeiat pe încălcarea de către Comisia Europeană a obligațiilor sale legate de independența instanțelor judecătorești, rezultate din decizia de instituire a unui mecanism de cooperare și verificare, a tratatelor și a Cartei -Comisia Europeană nu ar fi îndeplinit cu rea intenție obligațiile sale de a proteja statul de drept, independența instanțelor din România în fața atacului pe care l-au suferit de Serviciul Român de Informații și dreptul părților la un proces echitabil;

2.  Al doilea motiv, întemeiat pe neîndeplinirea de către Comisia Europeană a obligațiilor sale privind protecția datelor cu caracter personal-Comisia Europeană nu ar fi îndeplinit sau ar fi îndeplinit într-un mod pur formal obligația de a verifica metodele de punere în aplicare a directivelor europene și a reglementărilor privind protecția datelor cu caracter personal.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...