Pro integrare

Italia – De crăciun: ipoteza zonei roșii 24 decembrie / 3 ianuarie. Summit-ul de astăzi la Palazzo Chigi

Toată Italia declarată zonă roșie în zilele  sărbătoarilor legală și înainte de sărbători, intre  24 decembrie si 3 ianuarie. Aceasta este ipoteza predominantă de mediere în guvern, la sfârșitul unui prim summit.

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Decizia nu a fost luată: se așteaptă o nouă întâlnire. Dar ipoteza este să existe impunerea restrictiilor  zonei roșii pe 24, 25, 26, 27, 31 decembrie și 1, 2, 3 ianuarie in toata Italia. Potrivit unor surse, discuția este încă „complet deschisă”, totuși și nu este exclus ca zona roșie să fie valabilă și pe 6 ianuarie sau că regulile „zonei portocalii” să fie introduse pentru întreaga perioadă.

Potrivit unor surse ale executivului, guvernul evaluează posibilitatea unei scutiri de la interzicerea călătoriilor între municipalități – și, eventual, în cadrul aceleiași municipalități în cazul restaurării zonei roșii – pentru rudele cele mai apropiate, cu ocazia cinei din ajunul Crăciunului și a prânzului în data de 25 Decembrie. Derogarea, în orice caz, ar viza un număr foarte mic de rude: două, conform acelorași surse. Este o derogare care ar satisface și cererile făcute de liderii Lega Nord în aceste ore.

Summitul de la Palazzo Chigi a fost amânat pentru astăzi, el se va desfasura cu participarea lui Giuseppe Conte și șefii delegației majorității. Datorită refuzului Teresei Bellanova de a participa la  ședința de ieri seară, șeful guvernului a optat pentru amânarea punctului final al măsurilor pentru sărbători. Cu toate acestea, timpul se scurge atât de mult, încât surse guvernamentale explică modul în care, în acest moment, este cu adevărat dificil ca noile reguli să fie definite înainte de 24 de ore.

Bellanova va merge la Palazzo Chigi împreună cu delegația Iv pentru întâlnirea cu Conte ca parte a verificării guvernului. Surse de IV au făcut cunoscut faptul că întâlnirea a fost amânată pentru astăzi intre orele 9 si 18 din cauza programului de lucru instituțional al primului ministru

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

„La Ministerul Sănătății am propus să optăm pentru o măsură strictă care seamănă foarte mult cu zona roșie”, a declarat subsecretarul de sănătate Sandra Zampa (PD). Președintele Veneto, Luca Zaia, a cerut o ca zonă roșie sa fie dispusa pe intreg teritoriul Italian până la Befana, poziție împărtășită de miniștrii Boccia și Speranza și de reprezentanții Lazio, Friuli Venezia Giulia, Molise.

Dar există o luptă, sunt si  cei care doresc o linie mai moale. Având în vedere Crăciunul
Guvernul vrea să introduca și mai multe restrictii in privinta liberei circulatii, consider că este nepotrivit, declara președintele regiunii Liguria.
Giovanni Toti într-un fb direct după discutia cu Guvernul care va continua si mâine. ;Italia și-a stabilit reguli, stabilind zonele de risc galben, portocaliu și roșu. Cred că trebuie sa continuam aplicand aceste reguli, nu sa ne inventam altele peste noapte. Cred că este corect să fim precauți acolo unde virusul face daune mari și dacă sunt necesare alte închideri atunci sa decidem pentru fiecare zona in parte; Da, cred că principiul zonelor este corect, spun nu regulilor uniforme, trebuie să dăm suflare cetățenilor.

Lucrăm pentru a încerca să întărim planul de Crăciun. Trebuie să ajungem într-o condiție de rezistență maximă. Măsurile funcționează până acum, dar ne îngrijorează – spun chiar și experții. Vom face o intervenție suplimentară, spune premierul Conte. Ar fi frumos – adaugă el – să ai o singură întâlnire pentru țările europene, un fel de Ziua Vaccinului. Sper că se poate face la începutul lunii ianuarie, dar pentru a avea un impact asupra populației este necesar să se ajungă la un procent suficient de persoane vaccinate, 10-15 milioane, și sperăm să le avem la sfârșitul primăverii.

Și apoi, despre multimea de persoane care fac cumparaturile de Crăciun, el a spus: Nu aș spune că este vina cetățenilor, dacă au existat aglomerari de persoane , marea majoritate respectă regulile.

Apoi, este problema relansării. „Regulamentul privind camera de control nu este scris, dacă cineva crede că este făcut cu dedicatie, acest lucru nu se va întâmpla. UE ne cere un minim structural care să garanteze o monitorizare exactă, nu gestionarea cheltuielilor. În ultimă instanță, trebuie să ne gândim la o modalitate mai rapidă de relansare economică. Propuneri de îmbunătățire? Le aștept, țara le așteaptă .

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...