Pro integrare

Italia – “De Crăciun toată lumea acasă”. Fontana: “Guvernul nu și-a clarificat propunerea”.

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Depre crăciun, deciziile guvernului sunt așteptate, dar pentru Italia va fi un Crăciun roșu. O reuniune a Consiliului de Miniștri este programată pentru mâine, la ore;e 18:00. Pe masă ar putea fi, de asemenea, discuția despre noile măsuri restrictive, chiar dacă “o serie de măsuri vor fi aprobate în această după-amiază în cadrul Conferinței Unificate și al Conferinței State-Regiuni, intre vineri si sâmbătă va exista cu siguranță Consiliul de Miniștri” pentru a lansa noile măsuri anti-Covid.

Deoarece există diviziuni în cadrul guvernului între “Pro” și “contra”, aceeași decizie se găsește în rândul guvernatorilor, în funcție, desigur, de tendința epidemiologică. Președintele Veneto, Luca Zaia, a emis o nouă ordonanță care anticipează înăsprirea regurilor privind libera circulatie. “Închiderea granițelor municipale după ora 14:00 din 19 decembrie până în 6 ianuarie”, declară guvernatorul.

“Am avut o întâlnire, dar a fost și aceasta de prezentare. Guvernul nu a clarificat încă care va fi propunerea.

O va face mâine între orele 12 și 3, așa că mâine vom înțelege. A xplicat  președintele regiunii lombarde Attilio Fontana cu privire la confruntarea din această după-amiază între regiuni și guvern cu privire la restricțiile anti-Covid suplimentare în perioada de Crăciun.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Cred că avem cifre bune, astfel încât să ne permitem să nu restricționăm în continuare. A mai declarat președintele Regiunii Lombardia, Attilio Fontana, excluzând măsurile autonome în perioada de Crăciun comparativ cu cele ale guvernului, așa cum a anunțat guvernatorul Luca Zaia în Veneto.

„Masuri anticipate”, de asemenea, în San Marino, unde cina de Revelion va fi posibilă până la 1 dimineața.

Guvernul San Marino va emite un decret prin care se extinde programul de deschidere a barurilor și restaurantelor până la 31 decembrie. Acest lucru a fost anunțat de secretarul sănătății, Roberto Ciavatta, intervievat de Luca Salvatori.

Din păcate, nu există măsuri care să garanteze științific o scădere a infecțiilor – a spus Ciavatta – o mare parte a dezbaterii în jurul măsurilor este folosită special pentru a face controverse, de multe ori și cu plăcere o vedem în Italia, de natură politică. „Noi am încercat să dăm continuitate măsurilor, atât de mult încât în ​​acest al doilea val au fost foarte puține decrete și modificări. Cred că încercarea redeschiderii pentru Crăciun nu a fost o mișcare bună pentru Italia, dar am rămas în în conformitate cu indicațiile noastre. Astăzi va fi lansat un decret privind prelungirea programului de lucru de Revelion, pentru că am decis, împreună cu unitatea de sănătate, care, mai degrabă decât să închidă la miezul nopții și să lase patronii să facă pâinea prăjită în afara local, este mai bine să rămână în interior cu măsurile de siguranță, mască și distanță necesare.

Între timp, Ministerul de Interne anunță o intensificare a controalelor. Având în vedere intensificarea călătoriile din weekend, „au fost planificate servicii specifice pe rețeaua de drumuri și autostrăzi și, pentru a evita aglomerația, în gări, porturi și aeroporturi, precum și în terminalele de transport public”. Acest lucru a fost decis în cursul Comitetului național pentru ordine și siguranță publică, care a examinat măsurile ce urmează să fie adoptate pentru perioada Crăciunului, asigurând, de asemenea, o „consolidare” a activităților de control ale teritoriului „și în ceea ce privește infracțiunile care foarte probabil să crească datorită circulației mai mari a persoanelor și a mărfurilor. Mai multe verificări în restaurante și zone se desfasoara activitati pe timpul serii. Așa s-a decis în cadrul ședinței Comitetului pentru ordine și siguranță publică prezidat în această dimineață de ministrul Luciana Lamorgese. Pentru „prevenirea riscului de infectare – spune Ministerul de Interne – activitățile de control vor fi direcționate  catrre locurile publice și de divertisment, precum și zonele în care de obicei se întâlnesc tinerii”.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...