Romanii din afara granitelor

Italia: Decretele Guvernului prin care se impun restricții sunt ilegale, a decis un judecător anulând în același timp o amendă pentru nerespectarea zonei roșii.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Nerespectarea zonei roșii nu este o faptă penală!

 

13 Martie anul trecut, gasea Italia în plin LockDown, un cuplu a fost oprit de către forțele de ordine în timpul unui control stradal în localitatea Correggio, control ce viza aplicarea decretului Conte. Cuplul au completat declarația pe propria răspundere cerută declarând că se îndreaptă spre spital pentru efectuarea mai multor analize medicale necesare femeii, prin urmare un lucru legitim.

Păcat totuși, carabinierii au verificat veridicitatea declarațiilor acestora care declaraseră în fals motivul deplasării iar prin urmare a urmat un dosar penal în Procuratura din Regio Emilia pentru nerespectarea DPCM în vigoare.
La scurt timp, pe rolul judecătoriei a început un. proces în acest caz care s-a terminat cu sentința numarul 54/2021 semnată de către Judecătorul  “De Luca” care a decis că “fapta comis NU reprezintă o faptă penală”, anulând în același timp amendă și obligând procuratura la plata cheltuielilor procesuale. 

Din punctul de vedere al judecătorului, cuplul a declarat un fals inutil, datorită faptului că fiecare inculpat a fost obligat să completeze o declarație pe  propria răspundere, declarații INCOMPATIBILE cu statul și drepturile omului din Constituția Italiei, prin urmare Decretele sunt ILEGALE.

Obligarea unei persoane de a rămâne la propriul domiciliu considerată o sancțiune penală restrictivă a libertății personale declarată printr-un Decret Guvernamental, deci un act administrativ, prin prezenta decizie trebuie să decidă direct anularea amenzii și a urmării penale în acest caz ILEGAL. Nu rețin necesară intervenția Curții Constituționale încât Constituția Italiei și legile sunt destul de clare în acest sens, o hotărâre de Guvern NU poate anula un articol din Constituție.

Sentința dată de către judecătorul De Luca creează un important precedent, istoric de altfel în Italia văzând că de partea cealaltă se. află statul! Acum este interesant de urmărit ce anume se va întâmpla cu noile restricții și câți cetățeni vor contestă amenzile primite.

Acesta pare a fi începutul istoric al acestui precedent. Ar putea fi anulate aproximativ 10 milioane de amenzi date în Italia de la 1 martie 2020 până în prezent.

Așadar decretele Guvernamentale sunt declarate ilegale, ele fiind doar o forma legală administrativă nu și penală. În aceste zile ar putea fi anulate amenzile date și banii ar putea fi restituiți oamenilor. 

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030