Pro integrare

Italia – Decretul de Crăciun, În zonele portocalii „ok” pentru a călători între municipalitățile mici, de asemenea, într-o altă regiune

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Guvernul a publicat astăzi cele mai frecvente întrebări și răspunsuri pe site-ul oficial pentru a clarifica dubiile referitoare la ce se poate si ce nu se poate face de sarbatori.

Regulile nu se schimbă în comparație cu decretul de Crăciun din 18 decembrie, dar Palazzo Chigi a dorit să clarifice unele îndoieli.

După aprobarea așa-numitului „decret de Crăciun” (decret-lege din 18 decembrie 2020, n. 172), va mai fi posibil, de la 24 decembrie la 6 ianuarie, să vă întoarceți la reședință, domiciliu sau domiciliu, dacă, dintr-un motiv sau altul, vă aflați într-o altă regiune?

Da, întoarcerea la reședința, domiciliul sau reședința dumneavoastră este întotdeauna un motiv legitim pentru a vă deplasa.

Va fi posibila deplasarea pentru a reveni la locul de muncă sau din motive de extrema necesitate sau de sănătate?

Da, deplasarile pentru motive dovedite, pentru locul de muncă, de sănătate sau de extrem,a necesitate sunt permise, indiferent ora.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Călătoriile pentru turism în altă regiune nu sunt permise până la 6 ianuarie 2021 inclusiv. Din 24 decembrie nu sunt permise nici măcar în aceeași Regiune, dar există două excepții, valabile doar în zilele de 28, 29, 30 decembrie 2020 și 4 ianuarie 2021, în care călătoriile pentru turism sunt permise:

– în cadrul aceleiași municipalități;

– de la municipii cu o populație de până la 5.000 de locuitori, la mai puțin de 30 de kilometri de granițele municipalității, cu excluderea, în orice caz, a deplasării în capitalele provinciale.

Cum știu dacă una dintre călătoriile mele este eligibilă ?

Aprecierea posibilei existențe a motivelor de necesitate, în fiecare caz concret, în ceea ce privește situațiile variate care pot apărea, rămâne la latitudinea autorității competente menționate la articolul 4 alineatul (3) din Decretul-lege nr. Prin urmare, cetățeanul care nu este de acord cu  raportul de evaluare a contravenției întocmit de fortele de ordine poate trimite prefectului înscrisuri și documente care sa dovedeasca situatia, în conformitate cu prevederile art. 18 și următoarele din Legea nr. 689. din 24 novembre 1981.

Citeste si:  ITALIA - măsuri restrictive pentru combaterea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2

În cazul încălcării celor mai stricte interdicții de călătorie prevăzute în decretul de Craciun, se aplică sancțiunea administrativă obișnuită de la 400 la 1.000 de euro?

Da, în conformitate cu articolul 1 alineatul (3) din așa-numitul „decret de Crăciun” (decret-lege din 18 decembrie 2020, n. 172), sancțiunea aplicabilă este cea administrativă, de la 400 la 1.000 de euro, eventual majorată la o treime dacă încălcarea are loc prin utilizarea unui vehicul.

Dacă aflu că a existat o încălcare a dispozițiilor legale pe care nu le consider justificate de catre organele de control,cum pot sa imi cer dreptate?

Aprecierea existenței motivelor justificative, în special a celor pentru situații de necesitate, în ceea ce privește situațiile variate care pot apărea în fiecare caz concret, rămâne la latitudinea autorității competente indicate la articolul 4 alineatul (3) din Decretul-lege nr. Prin urmare, cetățeanul care nu este de acord cu  raportul de evaluare a contravenției întocmit de catre fortele de ordine poate trimite prefectului înscrisuri și documente de apărare, în conformitate cu prevederile art. 18 și următoarele din Legea nr.689 din 24 novembre 1981.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...