Pro integrare

[video] Italia – decretul de lege – până la 500 euro pentru vacanțele efectuate pe teritoriul Italian

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ministrul Dario Franceschini, unul dintre cei care fac parte dintre elaboratorii decretului de lege intitulat RILANCIO explică cum se va aplica bonusul pentru vacanțe într-o declarație de presă online.
Măsura prevede până la 500 de euro pentru familiile cu 3 persoane sau mai multe, 300 euro pentru 2 persoane sau 150 de euro pentru 1 singură persoană pentru vacanțele efectuate pe teritoriul Italian, hoteluri, campinguri, bed and breakfast, etc. Pot cere acest credit nerambursabil familiile care au un ISEE de până la 40.000 Euro iar banii vor putea fi cheltuiţi între 1 Iulie și 31 decembrie 2020. 80% din suma acordată va reprezenta o reducere a costului total iar cei 20% din totalul cifrei acordate se vor reduce din taxele datorate statului pe venit.

Calculând suma totală, se poate discuta despre 5 miliarde de euro: 4 pentru turism, unul dintre sectoarele cele mai lovite de măsurile impuse prin urgența COVID-19, 1 miliard pentru cultură, fapt ce demonstrează importanța celor două sectoare pentru Italia.

Privilegii pentru Italia? În ultimele zile au tot circulat mai multe ştiri false care spuneau așa ceva. Realitatea este că în ultima lună Guvernul Italian s-a întalnit de mai multe ori cu comisarul European și cu diferiți alți miniștrii la nivel European, documentând totul în scris, pentru a le cere acestora ca la nivel European fluxul de turiști să reintre pe făgașul normal și să nu existe acorduri bilaterale iar măsurile aplicate să fie identice pentru fiecare sat în parte. Este adevărat faptul că numărul deceselor sau al îmbonăvirilor diferă de la stat la stat, dar măsurile impuse prin oprirea activităților au fost în general identice, iar aici putem spune cu certitudine că toată Europa trebuie relansată, nu doar anumite state iar statele Europene nu trebuie să facă concurență între ele, dimpotrivă, a mai declarat ministrul Dario Franceschini.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Airbnb, fără posibilitatea de a bloca acest tip de subvenţie – Creditul pentru vacanţe acordat familiilor din Italia pare că exclude folosirea acestor sume pentru vacanțele achiziționate prin intermediul platformei online și deci pentru a beneficia de această masură, explică managerul internațional de la Airbnb Giacomo Trovato în comisia dedicată industriei din cadrul senatului.
Sperăm că această măsură va cuprinde la final și posibilitatea de a putea cheltui aceste subvenții prin intermediul ofertelor online. Distribuirea unor vouchere pentru a putea fi utilizate în structurile relative turismului ar putea reprezenta soluția cea mai favorabilă în acest caz.

Booking.com spune nu discriminărilor – Pentru utilizarea bonusului pentru vacanțe, observăm cu părere de rău faptul că există discriminări pentru persoanele care achiziționează vacanțele online și doresc să achite imediat, a declarat Alberto Yates reprezentantul Booking.com în comisia din senat sus menționată.

[post]

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...