Pro integrare

Italia – Diaspora – Români curajoși și cu inimă mare

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Doi turiști rămași blocați pe teritoriul Italiei, în momentul la care Lombardia a fost declarată zonă roșie, au făcut tot posibilul să răspundă apelului autorităților de a nu părăsi zona, aceștia, la acel moment se aflau la un Hotel din orașul Leno – Brescia, au rămas acolo până în momentul în care si-au epuizat toate resursele materiale.
Ei, rămași fără alternative, au lansat un apel de urgență pe grupul Voluntari în Europa explicând situația în care se află.
Administratorii grupului sus menționat s-au ocupat cum o fac de fiecare dată, in mod exemplar, iar aici l-au identificat pe Berendei Andrei Ion, originar din orașul Pitești, care împreună cu soția Daniela , s-au oferit să le deschidă ușa casei lor, din orașul Seggiano Prov. Milano, celor doi concetățeni care se aflau practic în mijlocul străzii , din dorința de a respecta prevederile legale pe teritoriul Italiei.
Andrei împreună cu soția sa Daniela, le-a oferit celor doi turiști români, nu doar un acoperiș deasupra capului, ci și tot necesarul unei vieți normale.
În ziua de astăzi, când lumea se ferește și de vecini, Andrei și Daniela au dat curs sentimentului de apartenență și umanitate, nu au lăsat doua suflete care din prisma situației , respectând intocmai prevederile legale care se impuneau pe teritoriu Italiei, ei însuși riscau să devină victime.

Un gest nu doar de omenie ci și de curaj (în acestă dificilă perioadă care ne incearcă pe toți), iar familia Berendei din orașul Seggagio ne-a dat o nouă lecție de Omenie.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

#euromenia #romenia #voluntarieuropa

Andrei și Daniela

[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...