Italia – Diaspora – Români curajoși și cu inimă mare

Doi turiști rămași blocați pe teritoriul Italiei, în momentul la care Lombardia a fost declarată zonă roșie, au făcut tot posibilul să răspundă apelului autorităților de a nu părăsi zona, aceștia, la acel moment se aflau la un Hotel din orașul Leno – Brescia, au rămas acolo până în momentul în care si-au epuizat toate resursele materiale.
Ei, rămași fără alternative, au lansat un apel de urgență pe grupul Voluntari în Europa explicând situația în care se află.
Administratorii grupului sus menționat s-au ocupat cum o fac de fiecare dată, in mod exemplar, iar aici l-au identificat pe Berendei Andrei Ion, originar din orașul Pitești, care împreună cu soția Daniela , s-au oferit să le deschidă ușa casei lor, din orașul Seggiano Prov. Milano, celor doi concetățeni care se aflau practic în mijlocul străzii , din dorința de a respecta prevederile legale pe teritoriul Italiei.
Andrei împreună cu soția sa Daniela, le-a oferit celor doi turiști români, nu doar un acoperiș deasupra capului, ci și tot necesarul unei vieți normale.
În ziua de astăzi, când lumea se ferește și de vecini, Andrei și Daniela au dat curs sentimentului de apartenență și umanitate, nu au lăsat doua suflete care din prisma situației , respectând intocmai prevederile legale care se impuneau pe teritoriu Italiei, ei însuși riscau să devină victime.

Un gest nu doar de omenie ci și de curaj (în acestă dificilă perioadă care ne incearcă pe toți), iar familia Berendei din orașul Seggagio ne-a dat o nouă lecție de Omenie.

#euromenia #romenia #voluntarieuropa

Andrei și Daniela
Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More