Italia – Echivalența – Recunoașterea diplomelor românești pe teritoriul Italian

Dacă vă aflați în posesia unei diplome obținute în spațiul UE, în urma prezentării cererii și documentelor solicitate la autoritățile competente, obțineți recunoașterea automată a diplomei în Italia.

Prin recunoaștere se înţelege acceptarea ca autentice a unei diplome sau a unui act de studii, eliberate de o instituţie de învăţământ acreditată în ţara de provenienţă, România. În vederea recunoaşterii, diploma sau actul de studii vor fi evaluate prin comparaţie cu sistemul italian de învăţământ, în vederea stabilirii nivelului pe care acestea le conferă în învăţământul italian. Dacă diploma sau certificatul sunt acceptate ca autentice de statul italian, veţi putea să vă continuaţi studiile în Italia sau să vă angajaţi potrivit pregătirii dumneavoastră.

După primirea avizului autorităților academice competente, se va emite decretul de echivalență relativ sau orice comunicare a motivelor care împiedică acceptarea cererii în conformitate cu articolul 10 din Legea 241/90.
Cei care dețin cetățenie italiană pot aplica, și cu Legea comunitară din 25.01.2006, nr. 29, art. 13, de asemenea cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene.
Părțile interesate trebuie să trimită cererea de echivalare la Ministerul Universității și Cercetării – Direcția Generală pentru Formare Artistică Superioară, Muzică și Dans – Uff. IV – și având în vedere că lucrarea are loc în munca inteligentă, numai prin poștă certificată : dgsinfs@postacert.ificazione.it  și contextual la adresa Peo: stefania.moreno@miur.it – atașând următoarele:

  1. Cerere de echivalare
  2. Fotocopie autentificată și traducere jurată a calificării;
  3. Fotocopie a documentației referitoare la curs și programe de examen final traduse și legalizate;
  4. Declarație de valoare pe site;
  5. Autocertificarea cetățeniei italiene sau a UE;
  6. Fotocopia actului de identitate;
  7. Fotocopie cod fiscal;
  8. Fotocopie a diplomei de gimnaziu.

CERERE DE ECHIVALENTA – DESCARCARE

MENTIUNE – Traducerea diplomelor poate fi facuta si de catre o cunostinta a dumneavoastra iar mai apoi trebuie mers la tribunalul cel mai apropiat (tribunal italian) pentru legalizarea traducerii.

Costul este de 16 euro , (marca da bollo) la fiecare 3 pagini sau una pentru fiecare diploma tradusa daca aceasta nu depaseste 3 pagini.

AsigurariCalatorii EuropadocumenteInternationalPermis de conducereRomaniatransportZona UE
Comentarii (0)
Adaugá comentariu