Romanii din afara granitelor

Italia – „Green Pass” obligatoriu din 6 august pentru accesul în baruri, restaurante, săli de sport, etc

Se schimbă și parametrii pentru zona galbenă: pragul este stabilit la 10% pentru terapie intensivă și 15% pentru spitalizări.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Începând cu data de 6 August , Green Pass-ul va fi utilizat pentru a avea acces la mesele în interiorul barurilor și restaurantelor. De asemenea, pentru accesul în teatre, cinematografe și muzee. Fără „pașaportul de vaccinare” va trebui să renunțați și la sălile de sport, deoarece din 6 august va fi necesar și certificatul digital pentru a merge la sală. Același lucru este valabil și pentru spa-uri și piscine. Discotecile rămân închise pentru moment.

Certificatul verde – explică surse guvernamentale – nu va fi necesar pentru acele persoane care consuma la tejgheaua unui bar, chiar dacă este în interior. Permisul verde va fi valabil și pentru cei care au făcut o singură doză de vaccin, precum și pentru cei care au suferit un tampon în ultimele 48 de ore și pentru cei care au fost bolnavi de Covid în ultimele șase luni.

În ceea ce privește starea de urgență, care expiră la 31 iulie, aceasta va fi prelungită până la 31 decembrie 2022. Noul decret Covid pe care CDM îl pregătește va face obiectul modificărilor pe care Parlamentul va decide să le adopte. Prin urmare, conform celor aflate, guvernul va lăsa ușa deschisă posibilității de a face corecții la noul decret de lege.

Regiunile catre Guvern, acum avem nevoie de un numar de doze adecvate pentru a face fata cererilor de vaccinare. Trimiteți cantități adecvate de vaccinuri la creșterea presupusă a cererilor, având în vedere introducerea extinsă a permisului verde. Aceasta este solicitarea venită de la guvernatori în cadrul întâlnirii cu Guvernul cu privire la noul decret-lege Covid.

Parametrii pentru zona galbenă se schimbă: pragul este stabilit la 10% pentru terapie intensivă și 15% pentru spitalizări. Regiunile solicitaseră 20% din terapie intensivă, iar CTS a oferit îndrumări pentru un prag de 5%. Ceilalți parametri pentru schimbarea culorii sunt: ​​terapie intensivă la 20% și 30% pentru ca zonele medicale să devină portocalii și respectiv la 30 și 40% pentru a intra în zona roșie.

Proiect finanțat de către Departamentul Românilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Carantina va fi redusă pentru cei care au permisul Green, va fi scurtată la 7 zile (Italia viva urmărește eliminarea acestuia), dacă o persoană vaccinată intră în contact cu un pozitiv și are un certificat verde va trebui să rămână în izolarea pentru un timp mai scurt. În timpul ședinței, a fost discutată posibilitatea efectuarii tampoanelor gratuite sau cu cost redus pentru cei sub 18 ani și pentru categoriile care nu pot fi vaccinați.

Decizia cu privire la transportul public și la școali nu va mai fi aplicata.
Utilizarea certificatului verde pentru a accesa mijloacele de transport în comun – autobuz și metrou – nu va fi în dl anti-Covid „ci va trebui tratată îndeaproape”. Acest lucru, conform premisei care a fost făcută în timpul camerei de control, care, înainte de Cdm, a conturat cadrul măsurilor. În dl nu va exista nici măcar obligația de vaccinare pentru profesorii și angajații școlii. Decizia ar putea veni împreună cu cea referitoare la școala pentru care, așa cum a fost confirmat, evaluarea va fi efectuată ulterior, în lumina datelor privind infecțiile și vaccinările.

Gelmini: “Green Pass pentru a evita noi decizii de a inchide unele activitati”
Discuția, confirmată de ministrul pentru afaceri regionale Mariastella Gelmini, a continuat toată ziua: „Sunt încrezător că un acord se va gasi nu doar în cadrul majorității, ci și cu regiunile, permisul verde servește la încurajarea vaccinărilor”.

Propunerea regiunilor
Conferința Regiunilor a propus ieri, pentru zona galbenă, limita maximă de ocupare pentru paturi în zona medicală la 30% și cea pentru terapie intensivă la 20%.

Galli: parametri noi? Gândiți-vă la vaccinuri și urmați
Concentrați-vă pe urmărire și vaccinare, încercând să acoperiți cei peste 65 de ani care sunt încă „sceptici” cât mai curând posibil și nu pe „parametrii” spitalului. Aceasta este ideea specialistului în boli infecțioase Massimo Galli, profesor titular de boli infecțioase la Universitatea de Stat din Milano și medic șef la Spitalul Sacco, care într-un interviu cu Agi invită oamenii să se vaccineze, tot pentru că „ varianta delta este mai transmisibilă “și, prin urmare, este posibilă o creștere a internărilor. Chiar dacă, cu privire la acest ultim punct, profesorul este clar: „în momentul în care spitalizările sunt scăzute, din acest motiv este necesar să intervenim mai întâi și să vorbim despre„ zona galbenă ”este greșit, deoarece problema nu este abordată imediat “. De fapt, tot mai mulți tineri întârzie in a decide de a isi face tamponul. „Vedem în anumite ocazii oameni care ajung la diagnostic cu mare intarziere, spune Galli. Acest lucru se datorează faptului că, din fericire, copiii au deseori forme asimptomatice sau paucisimptomatice și, prin urmare, este mai dificil să îi interceptăm.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030