Pro integrare

ITALIA – Guvernul a încheiat un nou acord privind alocația de stat pentru pentru copii

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Această nouă dispoziție va fi pusă în aplicare începând cu data de 01/07/2021
Este o măsură așteptată de mulți ani și se datorează sensibilității prim-ministrului Conte și implicării celor din “movimento 5 stelle”  care au luptat cu hotărâre pentru acest lucru.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Alocația va fi plătită pentru fiecare copil aflat în întreținere de care se va putea beneficia din a șaptea lună de sarcină până la vârsta implinirii de 21 de ani, calcularea sumei va fi făcută în funcție de numărul copiilor aflați într-o familie și situatia economica prin modelul ISEE.

Sprijinul nu va fi doar pentru angajați, ci și pentru lucrătorii independenți, pentru lucrătorii independenți șau pentru șomeri.
Subvenția va avea o sumă cuprinsă între 200 și 250 de euro pe lună, care va fi definită în detaliu în cadrul manevrei bugetare.
Suma, în orice caz, va fi majorată cu 20% începând cu al doilea copil, în timp ce copiii cu dizabilități vor avea dreptul la o creștere între 30 și 50%, iar sprijinul va fi permanent: alocația va fi valabilă pe viață. , fără restricții de vârstă.
Sprijinul financiar cuprins între 18 și 21 de ani va fi acordat direct tinerilor dacă sunt șomeri, înscriși la o universitate sau la o școală, un curs de formare profesională sau efectuează serviciul public universal, un stagiu sau un loc de muncă limitat cu venituri mici .

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...