Pro integrare

Italia – Guvernul activează Avocatul de stat împotriva Pfizer

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Guvernul italian a activat institutia Avocatul statului să evalueze diferitele profiluri de responsabilitate ale companiei farmaceutice Pfizer în caz de neconformitate și posibilele acțiuni care trebuie întreprinse pentru a proteja interesele țării și ale cetățenilor.
Astăzi, ultimele doze de vaccin din transportul săptămânală a Pfizer au ajuns în Italia, aproximativ 330 de mii. Din acest lot, așa cum s-a anunțat deja, lipsesc 29% din dozele prevăzute în contract.

Săptămâna viitoare, odată cu sosirea noilor doze de vaccin, se preconizează un alt decalaj pe lotul specific, care – se înțelege – va fi mai mic de 29%.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Revizuiți distribuția vaccinurilor, remodulând livrările astfel încât nicio regiune să nu rămână fără doze și să poată continua programul. La mai puțin de 20 de zile de la începerea campaniei de vaccinare, guvernul este deja forțat să reevalueze planul prezentat la începutul lunii decembrie în Parlament de către ministrul sănătății Roberto Speranza pentru a răspunde întârzierilor în livrările decise unilateral de Pfizer.

În timp ce ministrul afacerilor regionale, Francesco Boccia, anunță “acțiuni legale convenite” împotriva Pfizer pentru reducerea și întârzierea livrării dozelor de vaccinuri, și cere Regiunilor “un acord de solidaritate pentru a garanta continuarea programului”. De asemenea, dupa cum a relatat comisarul Domenico Arcuri, săptămâna viitoare va exista o ușoară reducere a livrărilor, fapt pentru care Arcuri a declarat că va evalua prezentarea unei plângeri către Procuratura de stat pentru impactul asupra sănătății datorat nerespectarii contractului de achiziții publice.

Reamin tim faptul ca Germania admite că a încheiat un acord bilateral cu Biontech (Pfizer) pentru achiziționarea a 30 de milioane de doze.
De fapt, este o încălcare a acordului stabilit între Comisia EUROPEANĂ și statele membre pentru achiziționarea colectivă de vaccinuri.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...