ITALIA – Guvernul aprobă decretul cu noi sancțiuni. Oricine încalcă carantina riscă până la 5 ani de închisoare

Se prevăd amenzi mai mari, de la 400 la 3000 de euro, pentru cei care încalcă regulile anti-coronavirus. Există posibilitatea ca regiunile individuale să ia măsuri mai dure decât cele naționale în cazul în care numărul celor pozitivi COVID-19 crește, dar doar în coordonare cu guvernul.

Cei aflați în carantină sunt pedepsiți cu închisoare de la unu la cinci ani, deoarece sunt pozitivi la Coronavirus și părăsesc intenționat casa, încălcând interdicția absolută de a o părăsi. Potrivit declarațiilor guvernului – Palazzo Chigi –  CDM, noul decret care înăsprește sancțiunile menționate în măsurile anti-coronavirus prevede acest lucru. Este vorba despre o infracțiune împotriva sănătății publice, care determină răspândirea epidemiei.

Acesta este decretul de lege cu care premierul Giuseppe Conte încearcă să facă ordine stabilind mai multe reguli anti-coronavirus, la o lună de la declararea primelor zone roșii.

MĂSURILE

Decretul enumeră 28 de restricții și reguli, care le îmbină pe cele adoptate prin diversele DPCM (Decrete ale Președintelui Consiliului de MIniștri): de la interzicerea mișcării până la posibilitatea închiderii drumurilor și parcurilor, cinematografelor și restaurantelor. Orizontul de timp este 31 iulie, deoarece sfârșitul stării de urgență declarat în ianuarie, este acum stabilit la sfârșitul lunii iulie. Dar Conte îi liniștește pe italieni: nu vor fi încuiați în casă până în iulie. Măsurile individuale vor fi luate lună după lună, în baza datelor referitoare la numărul de persoane cu rezultate pozitive la testul COVID-19 .

In diretta da Palazzo Chigi

Publicată de Giuseppe Conte pe Marţi, 24 martie 2020

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More