Pro integrare

ITALIA – Guvernul aprobă decretul cu noi sancțiuni. Oricine încalcă carantina riscă până la 5 ani de închisoare

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Se prevăd amenzi mai mari, de la 400 la 3000 de euro, pentru cei care încalcă regulile anti-coronavirus. Există posibilitatea ca regiunile individuale să ia măsuri mai dure decât cele naționale în cazul în care numărul celor pozitivi COVID-19 crește, dar doar în coordonare cu guvernul.

Cei aflați în carantină sunt pedepsiți cu închisoare de la unu la cinci ani, deoarece sunt pozitivi la Coronavirus și părăsesc intenționat casa, încălcând interdicția absolută de a o părăsi. Potrivit declarațiilor guvernului – Palazzo Chigi –  CDM, noul decret care înăsprește sancțiunile menționate în măsurile anti-coronavirus prevede acest lucru. Este vorba despre o infracțiune împotriva sănătății publice, care determină răspândirea epidemiei.

Acesta este decretul de lege cu care premierul Giuseppe Conte încearcă să facă ordine stabilind mai multe reguli anti-coronavirus, la o lună de la declararea primelor zone roșii.

MĂSURILE

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Decretul enumeră 28 de restricții și reguli, care le îmbină pe cele adoptate prin diversele DPCM (Decrete ale Președintelui Consiliului de MIniștri): de la interzicerea mișcării până la posibilitatea închiderii drumurilor și parcurilor, cinematografelor și restaurantelor. Orizontul de timp este 31 iulie, deoarece sfârșitul stării de urgență declarat în ianuarie, este acum stabilit la sfârșitul lunii iulie. Dar Conte îi liniștește pe italieni: nu vor fi încuiați în casă până în iulie. Măsurile individuale vor fi luate lună după lună, în baza datelor referitoare la numărul de persoane cu rezultate pozitive la testul COVID-19 .

https://www.facebook.com/GiuseppeConte64/videos/229034344907666/

[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...