Pro integrare

ITALIA – Guvernul Italian a confirmat deschiderea sectiilor de votare pentru alegerile Parlamentare ale României pe teritoriul Italian in data 5/6 decembrie prin Pierluigi Simonetti

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

În cursul zilei de astăzi , comunitatea diaspora.ro a fost contactată telefonic de catre Pierluigi Simonetti, din partea Ministerului de Externe Italian care se ocupă printre altele și cu deschiderea, autorizarea secțiilor de votare pentru cetățenii Români pe teritoriul statului Italian.
Acesta a decis sa ne confirme telefonic faptul că sectiile de votare pentru alegerile din data 5-6 decembrie se vor tine și FIZIC, prin urmare secțiile de votare vor fi deschise cu respectarea normelor COVID-19 pe teritoriul statului ITALIAN.
Printre altele acesta ne sfatuieste sa NE EXERCITAM dreptul la VOT garantat si de Guvernul Italian și a dorit să ne transmită mesajul Guvernului Italian pentru cetățenii Români aflați pe teritoriul Italiei.
Italia este un stat democratic care GARANTEAZĂ dreptul la VOT, vrem să asigurăm comunitatea de Români de pe teritoriul Italiei de întreaga noastră disponibilitate, în aceste momente lucrăm împreună cu Ambasada României la Roma pentru asigurarea exercitării dreptului la vot al cetățenilor români care se afla pe teritoriul Italian.

Reamintim faptul că :

Acum cateva zile presa din Romania vuia asupra faptului ca Romanii din Italia, Spania si UK nu vor putea sa isi exercite dreptul la vot datorita masurilor de restrictie impuse de catre Guvernele acestor state in privinta COVID-19.

De asemenea, potrivit unui amendament al PNL, la alegerile parlamentare din 2020 nu se vor organiza secţii de votare, atât în sediile misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare cât şi în afara acestora, în ţara unde „autorităţile competente din ţara de reşedinţă nu permit, din motive de securitate, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19”.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Comunitatea diaspora.ro a trimis in cursul zilei de 14/09/2020 o scrisoare catre Guvernul Italian privind motivatia acestora de a NU fi de acord cu exercitarea dreptului de VOT al cetatenilor Romani care au resedinta in Italia.

[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...