Italia – libera circulație și regurile privind “coprifuoco”: Guvernul negociază cu Regiunile

Guvernul negociază cu regiunile cu privire la regulile noului Dpcm.
Începând de la data opririi pentru a călători pentru nerezidenți.

De asemenea există dubii in privința orelor de deschidere a restaurantelor, barurilor sau ale altor activități comerciale.
Salvini cere „să nu semene teroare prind decizii luate în grabă” cu privire la regulile  pentru sărbătorile de Crăciun. Directorii scolilor exclud întoarcerea elevilor în bănci înainte de  luna decembrie.

Regiunile „roșii” care devin „portocalii” nu pot deveni „galbene” înainte de 14 zile de la declararea acesteia, „cu excepția cazului în care „ la monitorizare ” se consideră că este adecvată o perioadă mai scurtă. Acesta este efectul unei reguli incluse în proiectul decretului Ristori Quater, care va fi pe masa Consiliului de Miniștri în această seară. „Evaluarea permanentei timp de 14 zile într-un nivel de risc sau scenariu mai mic decât cel care a determinat măsurile restrictive – implică aplicarea, pentru o perioadă suplimentară de cel puțin 14 zile, a măsurilor referitoare la scenariu mai putin restrictiv, cu excepția cazului în care organele de control abilitate consideră că este adecvată o perioadă mai scurtă “.

Introducerea unei „zone albe” pentru regiuni, pe baza riscului covid, pentru a permite „un Crăciun ușor mai liber pentru economie și pentru socializare”. Aceasta este propunerea către guvern din partea președintelui regiunii Liguria și vicepreședintelui Confindustriei regiunilor Giovanni Toti. „Pe lângă regiunile din zona galbenă, poate că este indicat să le includem și pe cele din zona albă, pentru a permite libertăți suplimentare, cum ar fi restaurantele deschise seara”, explică Toti.

Piemonte trece din zona roșie în zona portocalie iar  străzile din Torino sunt deja aglomerate. A fost suficient ca magazinele să ridice obloanele pentru a vedea străzile din centrul orașului pline de oameni și cozi lungi chiar și în afara magazinelor pe lungimea trotuarelor , fără respectarea distanțarii sociale.

„Pentru noi este oxigen pur”, spun managerii unui magazin de haine situat în   Via Roma – Torino. Mulți comercianți au redeschis activitățile oferind reduceri și promoții extinzând astfel „Black Friday” și atrăgând clienți. „Se profită și de reducerile pentru achizițiile de Crăciun, nu știi niciodată când decid să închida iar totul” explică o doamnă care aștepta la coadă pentru a intra în magazinul „Kasanova” Torino. „În această dimineață erau oameni deja afară chiar înainte de deschidere și în prima jumătate a dimineții .

Milano și Lombardia sunt acum în zona portocalie, mulți milanezi s-au înghesuit pe străzile comerciale în prima zi a redeschiderii magazinelor pentru a profita de ultimele oferte de Black Friday și pentru a începe să facă cumparaturile pentru cadourile de Crăciun. De câteva săptămâni nu s-a mai întâmplat să vedem Corso Vittorio Emanuele, (artera pietonală in apropierea  Duomo și unde se află și Rinascente) , plin de oameni care se plimbă.

Calabria părăsește si ea zona roșie a restricțiilor maxime anti-Covid. Pe de altă parte, Liguria și Sicilia trec de la portocaliu la galben,  din ordinul ministrului sănătății Roberto Speranza, datorită rezultatelor din ultimele săptămâni de monitorizare si analiză .

Pe scurt, Italia se schimbă cu o nouă culoare și cu aceasta gradul de limitări al cetățenilor și al activităților economice din diferitele teritorii. Valle d’Aosta, provincia autonomă Bolzano, Toscana, Abruzzo și Campania rămân roșii;

Culoarea portocalie – Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Marche, Umbria, Basilicata și Puglia; Veneto

Culoarea galbena – provincia autonomă Trento, Lazio, Molise și Sardinia.

Deciziile luate sunt efectul unui indice de transmisibilitate a virusului (Rt) chiar peste pragul de siguranță de 1, dar cu valori medii între 1 și 1,25 în majoritatea regiunilor și provinciilor autonome (în săptămâna 4-17 noiembrie, calculate pe cazuri simptomatice).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030
%d bloggers like this: