Pro integrare

Italia : Lombardia și Marche intră oficial în zona portocalie, Molise și Basilicata în zonă roșie din 01.03.2021,

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De Luni Lombardia intră oficial din nou în zona portocalie, declară surse din Regione Lombardia. Cel mai probabil această decizie a fost luată după ce s-a constatat o creștere semnificativă a cazurilor pozitive de Covid-19 care au crescut de la 8.2% ieri la 9.7 astăzi!

Din 46.725 de tampoane efectuate 4.557 sunt pozitive și crește numărul persoanelor în terapie intensivă (+9,  416 în total) iar internările cu forme ușoare de Covid-19 (+10,  4.034 în total). 48 de persoane au decedat astăzi ajungând la 28.275 de persoane numărul celor care și-au pierdut viața de la începutul pandemiei. În Orașele mari cresc de asemenea numărul celor pozitivi, Milano (1.145 dintre care 457 în orașul Milano, restul în provincie)  Brescia (918) urmată de Monza e Brianza (505), Varese (365), Bergamo (358), Como (289), Pavia (220), Lecce (197), Mantova (180), Cremona (149), Sondrio (78) și Lodi (51).

Attilio Fontana: Doar ce am primit un apel telefonic de la ministrul sănătății Roberto Speranza care îmi comunica faptul că de Luni, 1 martie, Lombardia este declarată oficial în zonă portocalie. Luăm act de acestă decizie e Guvernului dar a sosit totuși momentul să avem răspunsuri clare de la experții statului în privința depășirii acestei crize. Informațiile științifice există deja!

MarcheFrancesco Acquaroli: Mai devreme am fost sunat de către ministrul sănătății Roberto Speranza care ma informat oficial faptul că regiunea noastră (Marche) intră oficial de Luni în zonă portocalie, îmi pare foarte rău pentru condițiile de viață care sunt impuse și care ne afectează fără dubii dar totuși țin să recomand o maximă atenție la masurile decise la nivel national pentru a putea trece cu toții mai repede peste această criză în care am fost aruncați! Știți bine cu toții munca pe care am depus-o pentru a contrasta aceste restricții dar este cazul să ne implicăm colectiv pentru a depăși situația de față! 

Molise – Donato Toma: Am cerut Guvernului ca toată regiunea Molise să intre în zona roșie de Luni 1 Martie iar Guvernul a fost de acord cu propunerea mea, astfel de Luni 01.03.2021 Regiunea Molise este oficial zonă roșie! Regiunea noastră trece printr-un moment delicat în aceste zile și cer Guvernului să GARANTEZE sănătatea publică în regiune astfel încât să trimită un Comisar de la Roma pentru schimbarea imediată a strategiei de luptă împotriva Covid-19 

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Basilicata – Vito Bardi: De luni 01.03.2021 regiunea Basilicata va fi oficial în zona roșie, decizia este a Guvernului stabilită în baza datelor și a creșterii semnificative a cazurilor pozitive Covid-19 în regiune! 

Liguria – Giovanni Toti: De Luni 01.03.2021 Regiunea Liguria se întoarce la restricțiile impuse pentru zona galbenă. În această seară am discutat cu ministrul sănătății Roberto Speranza care mi-a confirmat cele spuse mai sus, această decizie a fost luată în baza statisticilor și a datelor privind numărul de îmbolnăviri la nivelul regiunii. 

Piemonte – 8 orașe în zona roșie de mâine începând cu orele 18:00  Pe lângă această confirmare alte 6 orașe rămân în zona roșie  Valle Vigezzo, în provincia Verbano-Cusio-Ossola: Craveggia, Villette, Toceno, Malesco, Santa Maria Maggiore și Druogno. Zona roșie și la Cavour (Torino), în Pinerolese, la granița cu provincia Cuneo, “datorită – explică surse din Regiune, a unei noi mutații ale virusului pe care experții îl studiază în aceste momente. 

În următoarele zile va fi emisă o părere oficială din partea” Comitato Tecnico Scientifco sulla situazione epidemiologica nelle scuole,” parere cerută de către președinții mai multor regiuni după ce datele arată o creștere semnificativă a numărului de mutații noi descoperite, în zilele următoare CTS se va exprima în privința numărului de cazuri și a noilor infectări în rândul cadrelor didactice. 

La nivel național rata de infectare depășește 1, săptămâna trecută valoarea era de 0.99

 

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...