Pro integrare

ITALIA – măsuri restrictive pentru combaterea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Update 16 ianuarie – măsuri restrictive pentru combaterea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 în Italia , aplicabile în perioada 16 ianuarie – 5 martie 2021:

La sosirea din România în Italia se aplică în continuare aceleași măsuri:

Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controale, o adeverință care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile.

Persoanele care, în perioada 21 decembrie 2020 – 6 ianuarie 2021 au stat/tranzitat într-o țară de pe lista C, inclusiv România, din alte motive decât cele de necesitate (de exemplu, pentru turism sau pentru o vizită neesențială la rude și prieteni), la întoarcerea în Italia, începând cu 7 ianuarie 2021, sunt supuse măsurii de autoizolare pentru 14 zile, chiar dacă au efectuat un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

În cazul în care șederea/tranzitul în statele/teritoriile de pe lista C a fost efectuată din motive de necesitate, există obligația de a prezenta un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în cele 48 de ore anterioare intrării în Italia. 

Orice persoană care sosește în Italia este obligată să prezinte transportatorului sau autorităților italiene abilitate să efectueze controale, o declarație pe proprie răspundere, conform modelului disponibil AICI:

Autoritățile au pus la dispoziție următoarele numere verzi regionale:

Alte numere utile:

 • Abruzzo
  • ASL n. 1 L’Aquila:118
  • ASL n. 2 Chieti-Lanciano-Vasto: 800 860 146
  • ASL n. 3 Pescara: 118
  • ASL n. 4 Teramo: 800 090 147
 • Liguria: număr de urgență Coronavirus 112
 • Molise: 0874 313000 și 0874 409000
 • Piacenza: 0523 317979, activ de luni până vineri, de la orele 8.00 la 18.00 și sâmbăta de la 8.00 la 13.00.

De asemenea, cetățenii pot apela non-stop numărul verde 1500, pus la dispoziție de Ministerul Sănătății, la care se furnizează informații în limbile italiană și engleză.

 

 • Nu vorbești limba italiană?

Dacă sunteți în străinătate și doriți să aflați informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19 (Coronavirus), puteți apela numărul de telefon 004.021.320.20.20 din orice rețea, cu tarif normal, 24 de ore din 24.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Linia telefonică este destinată strict informării cetățenilor și nu este un număr de urgență!

Principalele măsuri valabile pe plan intern în Italia:

Decretul prevede, în continuare, împărțirea teritoriului național pe zone, diferențiate în funcție de gradul de risc pe care îl prezintă și cu măsuri de restricție suplimentare. Acestea se stabilesc prin ordin al Ministrului Sănătății.

Începând cu data de 17 ianuarie 2021 regiunile sunt împărțite astfel, în funcție de nivelul de risc:
Zona roșie: Lombardia, provincia autonomă Bolzano, Sicilia.
Zona portocalie: Abruzzo, Calabria, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Marche, Veneto, Piemonte, Puglia, Umbria, Valle d’Aosta.
Zona galbenă: Basilicata, Campania, Molise, provincia autonomă Trento, Sardinia, Toscana.

Sunt în continuare interzise deplasările pe întreg teritoriul țării între orele 22.00 și 5.00 dimineața, cu excepția celor motivate de muncă, sănătate sau situații de necesitate.

 •  În perioada 16 ianuarie – 15 februarie 2021 sunt interzise deplasările între regiuni, cu excepția motivelor legate de muncă, de sănătate sau a situațiilor de necesitate. Este permisă întoarcerea la propria reședință, domiciliu sau locuință.

Modelul declarației pe proprie răspundere pentru justificarea deplasărilor pe plan intern este disponibil AICI

 • Rămân, în continuare, valabile prevederile privind obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber, în prezența altor persoane. De asemenea, purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile închise, cu excepția locuințelor private.

Pentru informații suplimentare în limba Italiană DPCM Click AICI

Site-ul Ministerului Sănătății Italian AICI

Mai multe informații privind călătoriile AICI

Ministerul de externe Italian AICI

Date oficiale la zi găsiți și pe site-urile consulatelor României sau pe cel al Ambasadei la Roma.

 

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...