Pro integrare

Italia – Milano – cetățean român grav bolnav va fi repatriat joi cu sprijinul consulatului român și al spitalului Policlinico di Milano

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Diaspora.ro , s-a ocupat zilele acestea de cazul unui cetățean român grav bolnav, blocat într-un spital din Italia. Acesta se afla în vizită la rude în momentul declarării stării de urgență pe teritoriul Italiei, fapt urmat de anularea curselor aeriene.
Cetățeanul român B.C.S, aflat cum spuneam pe teritoriul Italian, se afla în faza de tratament oncologic fiind în evidentele spitalului ISO – Iasi care acordaseră acestuia posibilitatea să îșî viziteze rudele din Italia. Cum timpul trecea iar acesta a avut 3 bilete de avion anulate și diferite tentative de întoarcere pe surse proprii in România, situația clinică a degenerat la metastaza. Familia a solicitat intervenția personalului medical de urgență, care au dispus internarea acestuia la Spitalul Policlinico di Milano, ( sectia oncologica – caz supravegheat de Dr.Alessandro Jachetti) .
Am incercat să găsim soluții, astfel încât acesta să se poată întoarce în România. Ajutorul a venit din partea echipei consulare CGR din Milano, cu care echipa Diaspora.ro a fost într-o strânsă colaborare.
Costurile spitalizării erau foarte ridicate, însă prin bunăvoința celor de la spitalul din Milano , s-a decis ca B.S.C să nu achite nici o taxa de spitalizare. Afland despre faptul ca noi cautam solutii pentru transportarea acestuia in Romania s-au oferit sa caute si ei o ambulanta in sistem de voluntariat., ceea ce au si reusit intr un timp relativ scurt iar cu sprijinul Asociatiei Crucea Rosie, au acceptat să pună la dispoziție o ambulanță (cu toate dotările necesare și 2 paramedici) , astfel încât pacientul să fie transportat până la granița cu România.
Astfel , ca urmare a comunicării intre echipa consulara CGR Milano cu structurile sanitare italiene și române, a fost semnalat Centrul Operativ pentru Situații de Urgență iar aceștia au dat avizul pentru prezența unei ambulanțe la granița cu Ungaria (vama Petea) in vederea preluării pacientului care va ajunge cel mai probabil Joi 21.05.2020 in jurul orelor 12:00.
Mulțumirile noastre se îndreaptă către:
Echipa Consulară CGR Milano
Conducerea spitalului Policlinico di Milano
Crucea Roșie – Milano
Consilierului de stat, Administratia Prezidentiala – Sandra Pralong
Centrul Operativ pentru Situații de Urgență România
[post]

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } );